Basketbol: 2. Lig - Son Dakika
Spor

Basketbol: 2. Lig

Basketbol: 2. Lig

Yeşilgiresun Belediyespor Beko Basketbol Ligi daveti bekliyor Yeşilgiresun Belediyespor 2. Başkanı Bülent Yavuz, Erdemir'in basketbol şubesini kapatma kararını uygulamasını ve Erdemir Erkek Basketbol Takımının Beko Basketbol Ligi'nden çekilmesini beklediklerini söyledi

21.07.2013 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilgiresun Belediyespor 2. Başkanı Bülent Yavuz, Erdemir'in basketbol şubesini kapatma kararını uygulamasını ve Erdemir Erkek Basketbol takımının Beko Basketbol Ligi'nden çekilmesini beklediklerini söyledi.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdemir'in basketbol şubesini kapatacağı yönünde kamuoyuna açıklamada bulunduğunu anımsattı.

Erdemir'in kapatma kararının ardından takımın Beko Basketbol Ligi'nden de çekilmesini beklediklerini vurgulayarak,"Erdemir ligden çekilirse kurallar gereği Beko Basketbol Ligi'ne Yeşilgiresun Belediyespor alınacak. Biz Erdemir'in haklarını bir başka kulübe devretmeden ligden çekilmesini ve federasyonun da kulübümüze lige katılım davetini yapmasını bekliyoruz" dedi.

Yavuz, kapatma kararı alan Erdemir'in basketbol şubesini bir başka kulübe kiralamak için görüşmelerde bulunduğunu, bunun da Yeşilgiresun Belediyespor'un haklarının gasp edilmesi anlamına geldiğini öne sürerek, "Kapatma kararının ardından Erdemir basketbol şubesinin satışı için bazı görüşmeler gerçekleştirildi. Bize de satış için görüşme daveti geldi. 'Satacağız, buyrun gelin görüşelim' diye. Biz hiçbir zaman basketbolu ticari bir araç olarak görmedik. Biz basketbolu güzelleştirme adına mücadele ediyoruz. O nedenle bu görüşme teklifini geri çevirdik. Erdemir, satışı gerçekleştiremeyince şimdi kiralama yöntemine başvuruyor. Bu etik olmayan ve kulübümüzün haklarının gasp edilmesi anlamına gelen bir davranış. Oyak Renault Spor Kulübü de basketbol şubesini kapatma kararı almış ve bunu uygulamıştı. Aynı davranışı Erdemir'den de bekliyoruz. Kapatma kararını uygulamalarını ve ligden resmen çekilmelerini bekliyoruz."

Erdemir basketol şubesinin satışı veya kiralanması sürecini de yakından takip ettiklerini vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu:

"Erdemir bu tür etik olmayan davranışlar sergilemeseydi şu anda Yeşilgiresun Belediyespor kurallar gereği Beko Basketbol Ligi'ndeydi. Şu anda hakkımız gasp edilmiş durumda ancak hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Gerek Türkiye Basketbol Federasyonu nezdinde, gerekse yargı nezdinde hakkımızı elde etmek için mücadele ediyoruz, sonuna kadar da vereceğiz." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Basketbol: 2. Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement