Bayramlaşmada "İstikrar" Konuşuldu - Son Dakika
Politika

Bayramlaşmada "İstikrar" Konuşuldu

CHP'ye bayram ziyaretinde bulunan AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, "Son dönemde Türkiye'deki istikrar, Türkiye'yi bölgesinde çok önemli bir güç haline getirdi" dedi.

31.08.2011 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'ye bayram ziyaretinde bulunan AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, "Son dönemde Türkiye'deki istikrar, Türkiye'yi bölgesinde çok önemli bir güç haline getirdi" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Yasin Bölükbaşı CHP'ye ziyarette bulundu.

Konukları parti genel merkezinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler ve Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ile Parti Meclisi

(PM) Üyesi Ali Arif Özzeybek ağırladı.

Ziyarette konuklara çikolata ve çay ikram edildi.

Kazdal, ziyarette, bütün İslam dünyasının huzur ve refah içinde bir bayram geçirmesini diledi, CHP'nin bayramını da kutladıklarını söyledi.

Birgül Ayman Güler de Ramazan Bayramı'nı kutlamanın güzel olduğunu, tüm dünya için barış ve kardeşlik temennilerini dile getirdi.

AK Parti Çankırı Milletvekili Şahin, tüm dünyada barış ve kardeşliğin egemen olmasını istediklerini belirterek, "Şükürler olsun, son dönemde Türkiye'deki istikrar, Türkiye'yi bölgesinde çok önemli bir güç haline getirdi" dedi.

Güler, bu sözler üzerine, "İstikrar dediğiniz şeyin içinde özgürlükler sınırlanınca koşullar bayağı bir dayanılması güç hale geliyor" dedi.

Şahin, "Özgürlüklerin tavan yaptığı nokta, geldiğimiz noktadır ülkemizde. Güneydoğu ve Doğu da dahil olmak üzere yurdun tamamında... " diye konuştu.

Milletin, son genel seçimlerde partisine anayasayı tek başına değiştirmelerine yetecek kadar milletvekili vermediğini anlatan Şahin, milletin, bütün partilere "Anayasayı birlikte değiştirin" dediğini ifade etti. Şahin,

"Bu özgürlükleri genişletmek artık bizim elimizde" dedi.

Güler, bu sözler üzerine, "İktidardan demek ki böyle görünüyor. Son zamanlarda akan kan hepimizi çok üzdü. Sorunlarımız yok falan değil. Öyle büyük huzur, istikrar ortamından söz etmek güç gerçekten" ifadesini kullandı.

-"Yargı bakımından tuz kokmuştur"-

Sezgin Tanrıkulu da insan hakları bakımından Türkiye'nin hak ettiği seviyede bulunmadığını belirterek, "İlk defa bir bayramda, seçilmiş parlamenterlerin cezaevinde olduğu bir ortamı yaşıyoruz. Bu, Türkiye tarihinde bir ilktir. Türkiye'de yargıyla ilgili sorunları hepimiz yaşıyoruz. Başbakan geçenlerde

'Bıçak kemiğe dayandı' demişti. Altan Öymen'in güzel bir yazısı var, herkesin okumasını tavsiye ederim. Şunu söylemek mümkün. Yargı bakımından tuz kokmuştur" dedi.

Birgül Ayman Güler, kadınların siyasette olmasının güzel olduğunu söyledi. Tülay Selamoğlu ise AK Parti ile kadınların siyasetteki sayısının arttığını ifade etti.

Güler'in, "İktidar partisi asla izin vermiyor, değil mi? Hemen kendisine doğru değerlendirmeleri yapıyor" sözü üzerine Selamoğlu, "Rakamlar ortada" karşılığını verdi.

Selamoğlu, kadınların partisinde etkili ve farklı olduğunu, bunun bilindiğini dile getirdi.

Güler, "Kadınların karar mekanizmalarında daha fazla yer almaları için mücadele vermeliyiz" dedi.

AK Partili Şahin, kadınların siyasi partilerin teşkilatlarında daha etkin olmaları gerektiğini ifade ederek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, partisinin kadın kollarında görev yaptıktan sonra bakan olduğuna işaret etti.

Birgül Ayman Güler, kadınları, kadın kolları içinde yükseltmenin, siyasetçinin marifeti olmadığını ifade ederek, "Orada zaten kadınlar çalışır ve yükselir. Kadın kolları başkanını kadından ya da aileden sorumlu bakan yapmak da çok önemli bir şey değil. Bütün hükümetinizde bir tanecik kadın bakan var ve o da Aileden ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakan olarak görev yapıyor. Türkiye'de siyasetteki kadın, sosyal yardım faaliyetlerine sıkıştırılma yönünde bir baskı altında" diye konuştu.

Zelkif Kazdal da AK Parti'de kadınların siyaset yapması için alan bulunduğunu kaydederek, "Ben, kadınların siyaset yapmalarının kanallarının kapalı olduğunu düşünmüyorum. En azından kendi partim açısından söylüyorum. Yeter ki kadınlar AK Parti'de siyaset yapsın. Biz ortalıktan kayboluruz. AK Parti bu konuda tam bir kadın cenneti diyebiliriz" dedi. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bayramlaşmada 'İstikrar' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement