BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, "15 Temmuz hain darbe girişiminde gördük. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), devlet içinde ağ örmüş, öyle bir yere gelmiş ki bunu söküp atmanın ancak anayasa değişikliği ile olacağına inanmış bir partiyiz.

20.03.2017 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, "15 Temmuz hain darbe girişiminde gördük. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), devlet içinde ağ örmüş, öyle bir yere gelmiş ki bunu söküp atmanın ancak anayasa değişikliği ile olacağına inanmış bir partiyiz." dedi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığında 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması süreciyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Gürhan, hem İzmir'de hem de Türkiye genelinde sandıktan "evet" çıkması için var güçleri ile çalışacaklarını belirtti.

15 Temmuz darbe girişimi hatırlatan Gürhan, "Biz yıllardır 'dışarıdan ve içeriden müdahalelere kapalı bir anayasa yapalım' diyoruz. İşte bunu 15 Temmuz hain darbe girişiminde gördük. FETÖ, devlet içinde ağ örmüş, öyle bir yere gelmişler ki bunu söküp atmanın ancak anayasa değişikliği ile olacağına inanmış bir partiyiz. Devletin ve milletin bekası, istikbali ve istiklali söz konusu olduğunu gördüğümüzde Büyük Birlik Partisi ve onun idealist kadroları hiçbir siyasi ikbal düşünmeden devletin ve milletin yanında durur. Bunun için 'evet' demeye karar verdik." diye konuştu.

Gürhan, yürütmenin dışarıdan atanacak olan bakanlarla daha güçlü bir şekilde yapılacağını, bunun için 18 maddelik anayasa değişikliğine "evet" diyeceklerini vurguladı.

CHP'nin kendisini bu sistemin koruyucusu olarak gördüğüne değinen Gürhan, şöyle devam etti:

"Korkuyorlar, çünkü bugüne kadar o vesayetten nemalanmışlar, bunu bırakmak istemiyorlar. Biz onun için onlarla aynı terazide olmak istemiyoruz, çünkü biz inandığımız yolda yürüyoruz. Bu bir rejim değişikliği değil, en nihayetinde bir sistem değişikliği, BBP kurulduğu günden beri mevcut sistemin karşısında bir parti. Mevcut sistemden hep dayak yemiş, mağdur olmuş bir siyasi partiyiz. Bugüne kadar geçmişe dönüp baktığımızda hep darbe anayasaları olmuştur. İlk defa sivil, demokratik ve milli bir anayasa değişikliği hazırlanmış, önümüze konuldu."

Gürhan, genel merkez olarak "evet" kararını tüm teşkilatlarına sorarak aldıklarına dikkati çekerek, İzmir başta olmak üzere Ege illerindeki teşkilatlarının anayasa değişikliğine destek verdiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement