BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehir'de Açıklaması - Son Dakika
Güncel

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehir'de Açıklaması

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehir\'de Açıklaması

"Dindar, Allah'ını, Peygamber'ini bilen ama aynı zamanda vatan ve millet sevgisine, milli şuura, ahlaka, terbiyeye sahip bir gençlik, nesil yetiştirmek hepimizin ortak gayesi olmalıdır"

25.10.2013 17:13

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Dindar, Allah'ını, Peygamber'ini bilen ama aynı zamanda vatan ve millet sevgisine, milli şuura, ahlaka, terbiyeye sahip bir gençlik, nesil yetiştirmek hepimizin ortak gayesi olmalıdır" dedi.

Destici, Eskişehir'in Günyüzü ilçesine bağlı Kayakent beldesindeki Sakarya Mahallesi Camisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, ülkedeki meselelerden birinin "ahlak problemi" olduğunu söyledi.

Şu anda en çok ahlaki yozlaşmayla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Destici, "Bu, Türkiye'nin genel bir problemidir. İnşallah, bu camilerimizde güzel ahlak da öğretilecektir. Dindar, Allah'ını, Peygamber'ini bilen ama aynı zamanda vatan ve millet sevgisine, milli şuura, ahlaka, terbiyeye sahip bir gençlik, nesil yetiştirmek hepimizin ortak gayesi olmalıdır. Allah, vatanımızı camisiz, bu camilerimizi de cemaatsiz bırakmasın" diye konuştu.

Günyüzü Kaymakamı Akın Karagöz de camilerin, bugün çok ihtiyaç duyulan toplumsal barışı pekiştirme ve birey huzurunu sağlama açısından da çok önemli fonksiyonlar gördüğünü vurguladı.

İl Müftü Vekili Orhan Tosun da il genelinde 768 caminin bulunduğunu, camilerin yapımında ve yaşatılmasında yardımların önemli olduğunu dile getirdi.

Kayakent Belde Belediye Başkanı Ese Ildız da cami inşaatına geçen yıl başladıklarını ve yapımını yardımlarla tamamladıklarını bildirdi.

İlçe Müftüsü Ahmet Karakoç ise caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Destici ve diğer yetkililer, kurdele keserek caminin açılışını yaptı.

Kayakent Merkez Camisi imam hatibi Muharrem Akkaya'nın Kur'an-ı Kerim okuduğu açılış töreninde, ayrıca caminin yapımında emeği geçenlere birer plaket verildi.

Program sonunda vatandaşlara yemek ikram edildi ve ardından aynı beldedeki Elagöz Yaylası Camisi'nin açılışı gerçekleştirildi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehir'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement