BDP'den AK Partiye Siyah Çelenk - Son Dakika
Güncel

BDP'den AK Partiye Siyah Çelenk

BDP\'den AK Partiye Siyah Çelenk

BDP'liler AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı önünde bir araya geldi.

01.01.2012 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Örgütüne üye yaklaşık 50 kişilik grup, 15.00 sıralarında Yahya Kemal Mahallesi Bahriye Caddesi 38 numaradaki AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı önünde bir araya geldi. Parti binası çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisi olası bir olaya karşı önlem aldı. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da bina önünde bekletildi.

Grup adına basın açıklamasını Yeşim Keleş okudu. Keleş, Uludere'nin Roboski Köyünde yaşları 12 ile 20 arasında değişen 36 çocuk ve gencin evlerine ekmek götürme derdinde iken savaş uçakları tarafından katledildiğini söyledi. Uludere'deki saldırının Türkiye'nin geldiği noktayı gözler önüne serdiğini belirten Keleş, "Bu vahşetler bu ülkede birlikte yaşamanın koşullarını her gün biraz daha olanaksız hale getiriyor. Yine bugün sabah saatlerinde polis Diyarbakır'da bir eve baskın düzenleyerek sokak ortasında 2 vatandaşı daha katletti. Valilik pencereden kendilerini attılar iddiasında görgü tanıkları sokak ortasında katledildiklerini söylediler. Buradan tüm insanlığa sesleniyoruz. Ölen ve öldüren siz,biz aslında tüm insanlıktır. Birlikte yaşama koşullarımız tümden bitirilmeden hep birlikte bu vahşete dur diyelim. Biz Kürtler ve bu coğrafyadaki vicdanını kaybetmemiş diğer halklarla birlikte bu vahşete dur diyeceğiz. Yaşanan bu katliamı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Halkımızla birlikte meydanlarda demokratik tepkilerimizi daha da yükselteceğiz, bu katliamı gerçekleştirenlerin, sorumluların peşini asla bırakmayacağız." dedi.

Basın açıklamasının ardından Yeşim Keleş'in de aralarında bulunduğu bazı partililer ilçe binası önüne siyah çelenk bıraktı. Grup, "Katil Erdoğan","AKP Halka hesap verecek" şeklinde sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'den AK Partiye Siyah Çelenk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement