BDP'li Tan: Uzlaşılan Maddeler, Etliye Sütlüye Dokunmayanlar - Son Dakika
Güncel

BDP'li Tan: Uzlaşılan Maddeler, Etliye Sütlüye Dokunmayanlar

BDP\'li Tan: Uzlaşılan Maddeler, Etliye Sütlüye Dokunmayanlar

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda yeni anayasa yapma nedeni olan rejime ilişkin temel konularda hiçbir uzlaşma sağlamadığını belirterek, "Uzlaşma sağlanan maddeler ise dünyanın neredeyse her yerindeki"...

29.08.2013 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda yeni anayasa yapma nedeni olan rejime ilişkin temel konularda hiçbir uzlaşma sağlamadığını belirterek, "Uzlaşma sağlanan maddeler ise dünyanın neredeyse her yerindeki anayasalarda bulunan etliye sütlüye dokunmayan maddeler" dediBDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda yeni anayasa yapma nedeni olan rejime ilişkin temel konularda hiçbir uzlaşma sağlamadığını belirterek, "Uzlaşma sağlanan maddeler ise dünyanın neredeyse her yerindeki anayasalarda bulunan etliye sütlüye dokunmayan maddeler" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Tan, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Partilerin günah keçisi olmamak amacıyla masadan kalkmadıklarını ifade eden Tan, üzerinde uzlaşma sağlanamayan maddelerin ise tekrar tekrar görüşüldüğünü söyledi. Halen uzlaşma sağlanan maddelerin ise, "Dünyanın neredeyse her yerindeki anayasalarda bulunan etliye sütlüye dokunmayan maddeler" olduğunu belirten Tan, CHP ve MHP'yi eleştirdi. İlk günden itibaren "CHP ve MHP'nin Kemalist, laik, ulus devlet paradigma" dışına çıkamadığını vurgulayan Tan, her iki partinin bu yöndeki ısrarını sürdüreceğini kaydetti.

BDP'li Tan, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun, kimin hangi konuda ne düşündüğünün ve neye itiraz ettiğinin resmi kayıtlara geçmesi anlamında çok önemli olduğunu vurgulayarak, AK Parti'nin de amacının önümüzdeki 3 seçimi kurtarmak olduğunu belirterek, yeni anayasa konusunda MHP çizgisine geldiğini iddia etti.

Toplantının son bölümünde soruları da yanıtlayan Tan, komisyondan bir sonuç çıkmaması halinde AK Parti'nin Meclis'e yeni bir anayasa getirmesi gerektiğini, bu anayasanın demokratik olması halinde BDP olarak destek vereceklerini ifade etti. Tan çözüm sürecine ilişkin ise şunları söyledi:

"Ancak AKP'nin buradan anladığı, 'silahlar sussun ben halkı uyutmaya devam edeyim' şeklinde. Ama çözüm süreci ilerlemiyorsa bunun cevabı silah da olmamalı. Demokratik tepkilerle siyaset zemininde olmalı. Biz BDP olarak demokratik hak arama mücadelemizi genişleterek sürdüreceğiz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel BDP'li Tan: Uzlaşılan Maddeler, Etliye Sütlüye Dokunmayanlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement