Bedrettin Dalan Hakkındaki Yakalama Kararı Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Bedrettin Dalan Hakkındaki Yakalama Kararı Kaldırıldı

Bedrettin Dalan Hakkındaki Yakalama Kararı Kaldırıldı

Ergenekon davasının sanığı Bedrettin Dalan hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı. Kararı duyan Dalan, 'Haklılığımız anlaşıldı' dedi.

18.02.2015 16:34  Güncelleme: 17:25

Ergenekon davasının firari sanığı Bedrettin Dalan hakkındaki "yakalama kararı" kaldırıldı. Dalan'ın avukatı Celal Ülgen, yaptığı açıklamada, Dalan'ın karara ilk tepkisinin 'Haklılığımız anlaşıldı' şeklinde olduğunu söyledi.

DALAN'IN AVUKATI MAHKEMEYE BAŞVURMUŞTU

Eski Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan ve temyiz için Yargıtay'a gönderilen Ergenekon davası kapsamında, firari olduğu için dosyası ayrılan Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan'ın avukatı, müvekkili hakkında yakalama kararının kaldırılması için mahkemeye başvurmuştu.

YAKALAMA KARARININ KALDIRILMASINA KARAR VERİLDİ

Başvuruyu inceleyen İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Dalan hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına oybirliğiyle karar verdi. Ergenekon davası kapsamında, firari oldukları için dosyaları ayrılarak yeni bir esasa kaydedilen firari sanıklar Bedrettin Dalan, eski AK Parti Milletvekili Turhan Çömez, Mustafa Bakıcı, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze'nin yargılanmasına geçtiğimiz günlerde başlanmıştı.

RET KARARI ÜZERİNE DALAN'IN AVUKATLARI ÜST MAHKEMEYE BAŞVURMUŞTU

Davanın ilk duruşmasında, avukatlar Dalan hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep etmiş, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi talebi reddetmişti. Ret kararı üzerine Dalan'ın avukatları, bir üst mahkeme olan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu.

DALAN YAKALAMA KARARININ KALDIRILMASI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Bedrettin Dalan avukatı Celal Ülgen aracılığıyla yakalama kararının kaldırılması ile ilgili "Haklılığımız anlaşıldı" açıklamasını yaptı.

"İLK HABERİ AİLESİNDEN BİRİSİ VERDİ"

Dalan'ın avukatı Celal Ülgen, yaptığı açıklamada, Dalan'a ilk haberi ailesinden birisinin verdiğini söyledi. Av. Ülgen "Bu tür durumlar ben hep bunu tercih ederim. İyi haberi ailesinden birinin vermesini sağlarım. Daha sonra ben aradım. Sayın Başkan bana "Haklılığımız anlaşıldı. Çok çok geç kalınmış bir karar oldu" dedi. Av. Ülgen, Dalan'ın dönüşe ilişkin detayları ise kısa bir süre sonra açıklayabileceklerini söyledi.

5 YILI AŞKIN BİR SÜREDEN BERİ YURTDIŞINDAYDI

Dalan ile ilgili yakalama kararını İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı öğrenildi. Ergenekon davasının esas mahkemesi olan 6. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz hafta, savcılığın 'yakalama kararı kaldırılsın' talebini reddetmişti. Yeditepe Üniversitesi'nin de bağlı bulunduğu İSTEK Vakfı'nın kurucusu Dalan 5 yılı aşkın bir süreden beri yurtdışında bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bedrettin Dalan Hakkındaki Yakalama Kararı Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • kıvırcık selo: ee ne oldu şimdi bu ülkede vergi işindede böyle her işte böyle kendi gidip teslim olan gariban boşuna yattı kaçanın anası ağlamadı vay ülkem vay. aynı osmanlının gerileme dönemi gibi herşey karışık. 14 1 Yanıtla
  • €f€: Ne adaleti be...dolandırın sonra uydurmadan paralel diyin!askeri dün yerden yere vuruyordunuz!şimdide polisi,savcıyı,hakimi... neyin kavgası bu arkadaş?kim hırsız kim değil belli değil bu ülkede!bu adam da hiç öyle suçsuz durmuyor!aha da buraya yazıyorum!hepinizi (ülkeyi soyan,dolandıran fakir,fukara,yetim hakkı yiyen) Allah'a havale ediyorum! 6 3 Yanıtla
  • Alp alparslan : It iti isirmaz bir ulkenin cimhuru hirsiz olursa hirsizlari iceri tikabilirmi anca ergenekon balonunu sisirip biraz zaman kazanir 4 3 Yanıtla
  • Mercek: BEN BU İŞDEN HİÇ BİŞİ ANLAMADIM BUGUN DÜŞMAN OLAN YARIN DOST OLABİLİYOR 4 3 Yanıtla
  • tolga: suçu yoksa niye gelip mahkemede anlatmadı kii 5 0 Yanıtla
  • Orhan: Eeee gene hırsız ev sahibini bastırdı 3 2 Yanıtla
  • adil: o adamında ne mal oldugu belli aslında , ama yerel adaletten kaçsa, ilahi adalete elbet hesap verecek. . . 3 1 Yanıtla
  • kanay346: Diğerleri kaçmadı da ne oldu bedevadan ceze evlerinde yattılar. 3 1 Yanıtla
  • Hadi ordan: Eeeee sıkıyorsa gelsinde görelim. Şimdiye kadar neden kaçtın Bunun Hesabını sormayacaklarmı sanıyorsunmadem suçsuzsan elini kolunu sallayarak gelecektin ifadeni verip elini kolunu sallayarak evine gidecektin. Kaçmakla kurtulduğunumu sanıyorsun. TR ye Gelde görelim. 2 2 Yanıtla
  • Zeze kıkı: Yaa 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement