Belediye ve Birlik Vakfı Ortaklaşa İftar Verdi - Son Dakika
Yerel

Belediye ve Birlik Vakfı Ortaklaşa İftar Verdi

Belediye ve Birlik Vakfı Ortaklaşa İftar Verdi

Aksaray Belediyesi ve Birlik Vakfı tarafından ortaklaşa iftar programı düzenledi.

20.06.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Belediyesi ve Birlik Vakfı tarafından ortaklaşa iftar programı düzenledi.

Birlik Vakfı hizmet binasında düzenlenen iftar programına Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Alacacı, Kurucular Kurulu Üyesi Fatih Uğurlu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin, Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, Birlik Vakfı Aksaray Şube Başkanı Mustafa Karahancı, Mersin, Konya, Kayseri, Nevşehir, Ankara ve Bursa Birlik Vakfı Başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez yaptığı konuşmada, iftar sofralarının amacına ve iyi bir nesil yetiştirmenin öneminde değinerek, "Oruç nasıl sadece aç kalmak değilse iftarda sadece yemek değildir. İftar bir araya gelmek, paylaşmak, bölüşmek demektir. Günümüzde artık birlikte olmak ve paylaşmak önemli kavramlar. Çünkü değişen teknoloji ile beraber maalesef hayat tarzımızda geleneklerimiz, göreneklerimiz de değişiyor. Komşuluk, akraba ilişkilerimiz ve hatta aile ilişkilerimiz yok olma noktasına geliyor. Komşu komşuyu akraba akrabayı tanımaz hale geliyor. İşte iftar sofraları bu yaraya merhem oluyor. İftar sofralarının yapıldığı yerler iftar yemeğinin kalitesinden ziyade iftar yemeğinde bulunan insanların kimliği, kişiliği önemli. Birlik Vakfımızın ve Belediye Başkanımızın organize ettiği bu yemekte siz değerli güzel insanlarla bir araya getirdiği için onlara teşekkür ediyorum. Birlik Vakfımız kurulduğu günden itibaren iyi bir nesil yetiştirmek için uğraşıyor. İyi nesiller; Mehmet Akif'in Necip Fazıl'ın işaret ettiği milli, manevi, ahlaki, milli değerlerimize sahip, geleneklerimizi göreneklerimizi yaşatan gençlerimiz. Elbette ülke olarak yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız çok. Mesleğini yapan doktora, öğretmene, avukata bütün mesleklere ihtiyacımız çok. Ama bu mesleği yapan insanların mesleklerini iyi yaptığı kadar iyi bir Nesil olması da önemli. Birlik Vakfımızda kurulduğu günden beri bu iyi nesli yetiştirmek için uğraşıyor. İnşallah bu nesli yetiştirmemizde gayretimizi birlikte göstereceğiz. Bu iyi nesli yetiştirdiğimizde ülkemizin geleceğine daha güven ve özveriyle bakacağız" dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise ülkemizin geleceği için insan yetiştirmenin önemine vurgu yaparak, "Bizler Aksaray belediyesi olarak farklı alanlarda mahallelerde yaptığımız iftarlarımız halkımıza birebir yaptığımız dokunuşlarımız var. Birlik Vakfımızla beraber diğer sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yaptığımız bu iftarımız bizim için çok önemli. Önemli olanın insan yetiştirmek ve medeniyeti yeniden inşa etmek olduğunu bizler biliyoruz. Bunu yaparken de sizlerden güç ve kuvvet alıyoruz. Sizlerin yetiştirdiği değerli evlatlarınız ve kardeşlerimizle bizler bu yollarda yürüyoruz. Bunun öneminin ve değerinin bir kez daha farkındayız. Çünkü iç ve dış düşmanlarımız haddinden fazla. Dışarıdaki düşmanlarımızı biliyoruz en azından kim oldukları belli ama içeriden hainlik yapanları da sonradan görüyoruz. Bu tür mekanları ve imkanları onlara vermemek için daha kuvvetli ve daha sıkı çalışmamız gerek. Bizimde gayretimiz ve çalışmalarımız hep bu noktada olacaktır. Özellikle Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın hedef gösterdiği 2023 hedefine ulaşabilmek maksadıyla bizler kendi üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmak ve aynı zamanda bunu yaparken de sivil toplum kuruluşlarımızdaki değerli yönetimler ve onların yetiştirdiği değerli evlatlarla beraber omuz omuza el birliği ve güç birliği içinde çalışmak bizim için çok önemlidir. Bu nedenle yapılan hizmet hiçbir zaman eksik kalmaz ve daha da devam eder" diye konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye ve Birlik Vakfı Ortaklaşa İftar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement