Belediyeden Bestekar Aziz Çelik'e Vefa Gecesi - Son Dakika
Yerel

Belediyeden Bestekar Aziz Çelik'e Vefa Gecesi

Belediyeden Bestekar Aziz Çelik\'e Vefa Gecesi

Birçok ulusal ve yerel sanatçının bestelerini yorumladığı usta bestekâr Aziz Çelik için, düzenlenen vefa gecesine sanat camiasının yanı sıra Adıyaman halkı yoğun ilgi gösterdi.

07.05.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birçok ulusal ve yerel sanatçının bestelerini yorumladığı usta bestekar Aziz Çelik için, düzenlenen vefa gecesine sanat camiasının yanı sıra Adıyaman halkı yoğun ilgi gösterdi.

Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen "Aziz Çelik'e Vefa Gecesi ve Adıyaman İçin Çal Galası" Adıyamanlı ses sanatçılarının ilgi odağı oldu.

TPAO Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın başında, "Adıyaman için Çal" singlenin slayt sunumu eşliğinde tanıtımı yapıldı. Ardından mikrofona davet edilen ünlü bestekar Aziz Çelik ile "Adıyaman İçin Çal" parçasının yapımcısı Kadir Korkmaz birer selamlama konuşması yaparak, katılımcılara teşekkürlerini sundular. Programda, yerel sanatçılar bir bir sahne alarak, usta bestekar Aziz Çelik'in birbirinden güzel eserlerini okudu, katılımcılara doyumsuz bir müzik ziyafeti sundular. Haydar Karaslan, Mahmut Karadağ, Hakan Fidan, Onur Sarıgül, Kadir Siner, İrfan Turan, Sedat Şahin, Halil Tanyıldız, Mehmet Arslan, Serhat Dağ, Mahmut Hoza, Cebrail Toprak, Mahmut Yıldırım, Aziz Taştan, Hüseyin Delibalta, Ramazan Gergerli, Ramazan Siner, Mehmet İmir, Namık Uymaz, Hüseyin Hanol gibi sanatçılar birbirinden güzel eserlerini Aziz Çelik için okuyarak, vefa gösterisinde bulundular.

Sahne alan her sanatçıya plaket verilerek, ödüllendirilen etkinliğe, Şair Hasan Emre ile Salih Çakan ise şiirleriyle renk katarken, en son sahne alan ünlü sanatçı Kahtalı Mıçı ise, bir konser verdi.

Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adayı İbrahim Halil Fırat, kamu kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri ile çok sayıda sanatseverin katıldığı program, gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, "Türkmen Gelini' isimli parçanın aslı 'Kürdün Gelini' şeklindedir. Bu eseri Aziz hocaya da bir kez daha teyit ettirdim. Böyle yağ gibi de gidiyor, ama parça piyasaya çıktığında TRT'den geçmediği için bunu 'Türkmen Gelini' yapmışız. Gelin bundan böyle bu parçayı orijinali gibi okuyalım.

Aziz hocam Türkiye'de, dünyada 60 eseri üst kurullardan geçen ender insanlardan biridir. Böyle bir geceyi düzenlemiş olmakla son derece mutluyuz. Bu organizasyonu yapan belediye çalışanlarımıza, belediye dışında emeği, katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Hasan Duymaz hocamız hasta olduğu için bu akşam burada bulunamadı. Ayrıca Kahtalı Hamido bugün ağır bir ameliyat geçirdi. Cenab-ı Allah kendilerine acil şifalar versin. En kısa zamanda onlarda aramıza dönsün inşallah. Ben tekrar Aziz hocamıza teşekkür ediyorum. Adıyaman adına gurur duyuyoruz. Bu kadar güzel eseri olup da bu kadar mütevazı kalan çok az insan vardır. Aziz hocam her zaman mütevazilikte zirvededir. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.

Program'ın sonunda protokol üyeleri ile sanatçılar sahnede toplu fotoğraf çektirdiler. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediyeden Bestekar Aziz Çelik'e Vefa Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement