Belediyeler Su Arıtma Tesisi Giderlerini Paylaştı - Son Dakika
Yerel

Belediyeler Su Arıtma Tesisi Giderlerini Paylaştı

Siirt'te Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olan ve merkez ilçeyle birlikte 3 ilçe ve 3 beldenin yararlandığı su arıtma tesisinin giderleri belediyeler arasında paylaşıldı.

25.02.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olan ve merkez ilçeyle birlikte 3 ilçe ve 3 beldenin yararlandığı su arıtma tesisinin giderleri belediyeler arasında paylaşıldı.

Belediye Başkanı Selim Sadak, yaptığı açıklamada, arıtma tesisinin işletme masraflarının karşılanması amacıyla ilgili belediye başkanları veya vekillerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendiğini bildirdi.

Kezer içme suyu hattı ve arıtma tesisinin, hizmete girdiğinde merkez, Kurtalan, Aydınlar ilçeleri ile Gökçebağ, Atabağı ve Kayabağlar beldelerinin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kapasitede bulunduğunu kaydeden Sadak, Kezer içme suyu arıtma tesisinin son durumunu değerlendirmek ve tesisin işletmesi için harcanacak masrafların paylaşılması için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Son bir yıl içinde tesisi faaliyete geçirmek için büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Sadak, "Ancak tesisi her faaliyete soktuğumuzda hatta bulunan CTP borularından kaynaklanan arızaların meydan geldi. Bu vesile ile ilçe beldelerde su sıkıntısının yaşanıyor" dedi.

Sadak, hattın mevcut durumunun görüşüldüğü toplantıda belediyeler arasında varılan anlaşmaya göre temiz su arıtma tesisinin işletme giderlerinin yüzde 56'sı, Siirt belediyesi, yüzde 24'ü Kurtalan Belediyesi, yüzde 7'sinin Kayabağlar Belediyesi, yüzde 5'ini Atabağı Belediyesi, yüzde 4'nün Gökçebağ Belediyesi ve yüzde 4'ün de Aydınlar Belediyesi'nce karşılayacağını kaydetti.

- SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediyeler Su Arıtma Tesisi Giderlerini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement