Belmek Kursları El Sanatları Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Belmek Kursları El Sanatları Yıl Sonu Sergisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın el sanatları yıl sonu sergisi açıldı.

12.05.2011 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın el sanatları yıl sonu sergisi açıldı.

Zafer Çarşısı Büyükşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen sergiye, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, belediye bürokratları ve kursiyerler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kadınların el becerilerini geliştirmek, yeni bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, toplumda kültür, sanat ve estetik bilincini artırmak amacıyla düzenlenen kursa bu yıl 6 bölgede açılan 147 kursta 14 bin 453 kişi katıldı.

Nevin Gökçek, açılışta yaptığı konuşmada, BELMEK'in Türkiye'ye hatta dünyaya örnek olduğunu vurgulayarak, "Burada öğretmen arkadaşlarımın ve kursiyerlerin birbirinden muhteşem eserlerini göreceğiz. Allah nazarlardan saklasın sizleri. Sizler olmazsanız hiç bir şey olmaz" dedi.

BELMEK kurslarına katılmayı çok istediğini belirten Nevin Gökçek, şunları kaydetti:

"Gerçekten insan bir şeyler öğrenmeye çok özlem duyuyor ama yapamıyor. Vaktimiz kısıtlı olduğundan gelemiyoruz, bir türlü başlayamadım. İnşallah kurslarımıza biz de geliriz, ufak tefek eserlerimiz olur. Geçen yıl serginizi gezdiğimde, herkese söyledim. Ne olursunuz gidin bakın, 'tüylerim diken diken oldu, bu kadar sergi gezdim, bu kadar muhteşem eser görmedim' diye. Ellerinize sağlık, yüreğinize sağlık. "

BELMEK-EMEK kursiyerlerinin, çini, kırkyama aplike, ahşap boyama, resim, ipek pantur, ebru, dantel angales, hat, seramik, örgü takı tasarımı, deri işlemeciliği, gümüş telkari örneklerinin görücüye çıktığı sergi, 19 Mayısa kadar gezilebilecek.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belmek Kursları El Sanatları Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement