Benek: İki Kobanili 17 Gündür Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Benek: İki Kobanili 17 Gündür Gözaltında

Benek: İki Kobanili 17 Gündür Gözaltında

Şanlıurfa'da Avukat Bekir Benek, Kobani'den gelen Halil Hasan ve Hamza Hasan'ın 17 gündür nezarette tutulduğunu iddia ederek suç duyurunda bulundu.

31.12.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avukat Bekir Benek 13 Aralık'ta Kobani'den yaralı olarak getirilen ve daha sonra polisler tarafından makul şüpheyle gözaltına alınan Halil Hasan ve Hamza Hasan'ın 17 gündür Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün nezarethanesinde tutulduğunu belirterek olayla ilgili suç duyurunda bulundu.

Şanlıurfa Adliyesi'ne gelerek şikayet dilekçesini teslim eden Benek, müvekkillerinin kamplara gönderilmesi gerekirken hala gözaltına alınma gerekçesinin anlamadığını söyledi. Benek, şöyle konuştu:"Kobani'de yaralanan Mehmet Ali Hasan isimli Kobanili bir vatandaş, AFAD ambulansları ile devlet hastanesine getiriliyor. Tedavisi devam ederken kardeşi ve kuzeni refakat için yanına geliyor. 13 Aralık tarihinde polisler tarafından ikisi makul şüphe adı altında gözaltına alınıyor. Aynı gün suç olmadığı için yabancılar şubesine sevk ediliyor. Bu şube de sınırdışı edilmesi için işlem yapması gerekiyor."

'EMNİYET MİSAFİR DİYOR'

Müvekkillerinin savaş nedeniyle İçişleri Bakanlığının talimatı çerçevesinde AFAD'ın kamplarına gönderilmesi gerektiğini savunan Benek, şunları kaydetti: "Bu şahısların idari gözetim yerlerinde tutulması gerekirken 17 gündür Asayiş Şube Müdürlüğü nezaretinde tutuluyor. Bunun hukuksuz olduğunu bildirmelerine rağmen bırakılmadı. 17 günlük gözaltı ile rekor kırıldı. Emniyet misafir dese de misafirlik nezarethanede olmaz. Bu nedenle bu hukuksuzlukları, eziyet ve işkenceye dönüşen bu işlemi Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe ile suç duyurusunda bulunduk. Söz konusu emniyet personeli hiyerarşik bir şekilde sorumludur. Emniyet yetkilileri hakkında 'hürriyeti tahdit, görevi kötüye kullanma, eziyetten ayrı ayrı suç duyurusunda bulundum. Bu konuda kamuoyunu duyarlığa davet ediyoruz. Mehmet Ali Hasan Suriyelidir, Kobanili'dir, en önemlisi o bir insandır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Benek: İki Kobanili 17 Gündür Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement