Berceste Dergisi 145. Sayısında Merhum Nurettin Topçu'yu Ele Alıyor - Son Dakika
Yerel

Berceste Dergisi 145. Sayısında Merhum Nurettin Topçu'yu Ele Alıyor

Berceste Dergisi 145. Sayısında Merhum Nurettin Topçu\'yu Ele Alıyor

Genel Yayın Yönetmenliğini Bülent Gündoğan’ın, Yayın Editörlüğünü Hüseyin Say ve Yazı İşleri Müdürlüğünü Sergül Vural’ın üstlendiği, “Uysallığa ve anarşizme karşı Nurettin Topçu” kapak temasıyla okuyuculara seslenen Berceste dergisi, Temmuz sayısında yine dopdolu.Genel Yayın Yönetmeni Bülent Gündoğan, “Şiir, gücün ayaklarına kapananları uyandırmak içindir” haykırışıyla düşünce bakımından gaflette olanları uyanmaya davet ederken; dergide; “mütefekkir, idealist ve bir dönem aydınımızın gür sesi” olmuş “Fikir ve Sanatta Hareket” dergisinin kurucusu Nurettin Topçu’yu ele alan yazılar ağırlıkla yer alıyor.

06.07.2014 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Yayın Yönetmenliğini Bülent Gündoğan'ın, Yayın Editörlüğünü Hüseyin Say ve Yazı İşleri Müdürlüğünü Sergül Vural'ın üstlendiği, "Uysallığa ve anarşizme karşı Nurettin Topçu" kapak temasıyla okuyuculara seslenen Berceste dergisi, Temmuz sayısında yine dopdolu.

Genel Yayın Yönetmeni Bülent Gündoğan, "Şiir, gücün ayaklarına kapananları uyandırmak içindir" haykırışıyla düşünce bakımından gaflette olanları uyanmaya davet ederken; dergide; "mütefekkir, idealist ve bir dönem aydınımızın gür sesi" olmuş "Fikir ve Sanatta Hareket" dergisinin kurucusu Nurettin Topçu'yu ele alan yazılar ağırlıkla yer alıyor. Merhum Nurettin Topçu'nun talebesi Prof. Dr. M. Orhan Okay'ın, Nurettin Topçu'nun vefatı üzerine kaleme aldığı, nekroloji türündeki "Nurettin Topçu Bir İdealistin Ölümü" yazısı gerçekten okunmaya değer. Topçu'nun çeşitli yönlerine değindiği yazısında Okay "Öyle kitaplar ve yazılar vardır ki insan hayatının her safhasında bir mürşit gibidirler; yol gösterir veya yeni bir istikamet verirler." diyerek Topçu'nun da böyle bir deha olduğunu ortaya koyuyor. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Berceste Dergisi 145. Sayısında Merhum Nurettin Topçu'yu Ele Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement