Bergama Belediyespor'un Verilmeyen Penaltısı, İlçeyi Ayağa Kaldırdı - Son Dakika
Spor

Bergama Belediyespor'un Verilmeyen Penaltısı, İlçeyi Ayağa Kaldırdı

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta oynanan Bergama Belediyespor - Bayrampaşa karşılaşmasının son dakikalarında verilmeyen penaltı, ilçeyi çileden çıkardı.

12.03.2017 15:30  Güncelleme: 16:05

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Bergama Belediyespor'un kendi evinde oynadığı Bayrampaşa maçının son dakikalarında rakip oyuncunun topu kale çizgisinden elle çıkarmasına rağmen verilmeyen penaltısı ilçede büyük infiale neden oldu.

Ligin 26. haftasında kendi evinde oynadığı Bayrampaşa maçının uzatma dakikalarının sonunda Bergama Belediyespor atağında ceza alanındaki karambolde Gökhan Şahin'in kafa vuruşunu konuk takımdan Polat, kale çizgisinde eliyle durdurdu. Tüm gözlerin çevrildiği orta hakem Adem Sarıtaş'ın oyunu devam ettirip penaltı vermemesi Bergama Belediyespor camiasını ayağa kaldırdı.

"KÜME DÜŞME HATTINDAN UZAKLAŞMIŞ OLACAKTIK"

Sporcusundan teknik adamına, yönetiminden, taraftarına kadar herkesin Bergama Belediyespor'un bulunduğu kötü durumdan kurtarmak için çaba sarf ettiğini ve ilçede yaşayan herkesin bu kentin takımı üzerinde emeği ve alın terinin olduğunu vurgulayan Teknik Direktör İskender Eroğlu, "Bergama olarak hedefe kilitlendik. Hep birlikte Bergama Belediyespor takımını şu an bulunduğu kötü durumdan bir an önce kurtarmak için herkes çok çalışıyor. Biz olmayan şeyleri isteyip gündem oluşturmak istemiyoruz. Bergama Belediyespor Kulübü olarak oynadığımız Bayrampaşa maç sırasında gökyüzünde uçan kuşun bile çok rahat gördüğü bir penaltı pozisyonunda maçın orta hakeminin penaltıyı vermeyip oyunu devam ettirmesine isyan ediyoruz. Ligin bitimine sayılı haftalar kala özellikle ligin düşme hattındaki takımların kaderinin belirleneceği maçlarda hakemlerin daha dikkatli olmasını istiyoruz. Futbol camiası içerisinde yer alan futbolcu, teknik kadro, malzemeci, kulüp çalışanları hepimiz bu işten ekmek yiyoruz. Taraftarımız dişinden tırnağından biriktirip yaşadığı kentin takımını desteklemek için maça geliyor. Görüntüler ortada. Herkesin çok net gördüğü pozisyonda maçın hakemi hakkımız olan penaltıyı vermiş olsa bugün Bergama Belediyespor takımı belki de küme düşme hattından uzaklaşmış olacaktı. Ligin sonuna yaklaştığımız bu dönemde ben Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'ndan daha dikkatli olmalarını ve kritik maçlarda hazır ve formda hakemlerin atanmasını istiyorum. Bergama Belediyespor Kulübü olarak hafta boyunca yapacağımız çalışma ile önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağımız 12 Bingölspor maçından 3 puan ile döneceğimize olan inancım tam" şeklinde konuştu.

"İYİ NİYETLİ OLARAK GÖRMÜYORUZ"

Bergama Belediyespor Başkanı Süleyman Türkoğlu ise yaptığı açıklamada "Sezon başından beri özellikle kendi evimizde oynadığımız maçlarda yapılan hakem hataları, lehimize verilmeyen penaltılar nedeni ile takımımız zor ve sıkıntılı günler geçiriyor. Evimizde oynadığımız son maçta karşılaşma 1-1 devam ederken rakip Bayrampaşalı oyuncunun kale çizgisi içerisinden kaleye girmekte olan topu eliyle çıkarması sonrasında müsabakanın orta hakemi Adem Sarıtaş'ın oyunu devam ettirmesini maalesef iyi niyetli olarak görmüyoruz. Bu ligde kalmaya inanmış Bergama gibi çok önemli kentin kulübüne, sporcusuna, taraftarına yapılan bu haksızlığı içimize sindiremiyoruz. Merkez Hakem Kurulu'na müsabaka ile ilgili özellikle lehimize verilmeyen çok net penaltı pozisyonu ile ilgili itirazımızı bildirdik. Orta Hakem Adem Sarıtaş'ın stadyumda olan herkesin gördüğü ve çok net olan penaltıyı vermemesi futbol adına düşündürücüdür. Ligde özelikle ateş hattında yer alan takımların maçlarına hazır hakemlerin atanmasını istiyoruz. Bergama Belediyespor takımı olarak kesinlikle ligden düşmeyeceğiz. 100 bin nüfusu olan bir kenti arkamıza aldık. Teknik direktörümüz İskender Eroğlu ve futbolcularımıza olan inancım tam. Önümüzdeki hafta 12 Bingöl deplasmanından alacağımız 3 puan ile düşme hattından uzaklaşacağız" ifadelerine yer verdi.

Bergama Belediyespor\'un Verilmeyen Penaltısı, İlçeyi Ayağa Kaldırdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bergama Belediyespor'un Verilmeyen Penaltısı, İlçeyi Ayağa Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement