Berkin Elvan'ın Ölümü - Son Dakika
Yerel

Berkin Elvan'ın Ölümü

Berkin Elvan\'ın Ölümü

KOÜ Umuttepe Yerleşkesi'nde eylem yapan öğrencilere polis ekipleri müdahale etti Eğitim Sen Kocaeli Üniversite Temsilciği basın açıklaması yaptı.

11.03.2014 19:42

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Yerleşkesi'nde, Berkin Elvan için eylem yapan öğrencilere polis ekiplerinin müdahale etmesinin ardından Eğitim-Sen Kocaeli Üniversite Temsilciliği adına basın açıklaması yapıldı.

KOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde basın açıklamasını okuyan Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu, çevik kuvvet ekiplerinin Elvan için yerleşkede yürüyüş düzenleyen öğrencilere biber gazı, tazyikli su ve copla müdahale ettiğini belirterek birçok öğrencinin bu saldırı sırasında yaralandığını ve gazdan etkilenen öğrencilerin fakülte binalarına sığınmak zorunda kaldığını söyledi.

Lordoğlu, "Polis şiddeti sonucu ölen Berkin Elvan için yapılan yürüyüşün yine aynı şiddetle karşılanması, olası yeni ölümlere de davetiye çıkarmaktır. Demokratik haklarını ve ifade özgürlüğünü kullanan öğrencilerimize yönelik bu saldırıyı şiddetle protesto ediyoruz ve bir kez daha üniversitemizde polis terörü istemediğimizi vurguluyoruz" ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının ardından toplu halde yerleşkeden çıkmak isteyen öğrencilerle grubun dağılmasını isteyen polis ekipleri arasında İletişim Fakültesi önünde kısa süreli arbede yaşandı. Yaklaşık iki saatlik gerginliğin ardından öğretim üyelerinin arabuluculuk yapması sonucu öğrenciler yerleşkeden ayrıldı.

Bu arada, eylemde 4 polisin yaralandığı, gözaltına alınan kişi sayısının da 3'e yükseldiği öğrenildi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Berkin Elvan'ın Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement