Bersay İletişim Enstitüsü'nde "Felsefe Dersleri" 5 - Son Dakika
Güncel

Bersay İletişim Enstitüsü'nde "Felsefe Dersleri" 5

Dücane Cündioğlu, konferans dizisinin 'Cinnet' başlıklı beşinci dersinde 'Cinnet ve cennet aynı kökten, ilkinde aklın, ikincisinde toprağın örtülmesi söz konusu' dedi.

25.03.2014 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CİNNET ve CENNET AYNI KÖKTEN

Felsefeci ve yazar kimliğiyle Dücane Cündioğlu, konferans dizisinin 'Cinnet' (Deliliğe Dair) başlıklı beşinci dersinde 'Cinnet ve cennet aynı kökten, ilkinde aklın, ikincisinde toprağın örtülmesi söz konusu' dedi.

Felsefeci, düşünür ve yazar Dücane Cündioğlu, 'Felsefe Dersleri'nin beşincisi için 22 Mart Cumartesi günü Bersay İletişim Enstitüsü'nde felsefe alanına ilgi duyanlarla buluştu.

Felsefeci-yazar kimliğiyle ve kitaplarıyla, Türkiye'deki entelektüel dünyanın gündemdeki düşünürlerinden biri olan Dücane Cündioğlu, 'Cinnet ve cennet aynı kökten, ilkinde aklın, ikincisinde toprağın örtülmesi söz konusu. Tecennün de öyle, cinlerin istilasına uğrayan bir bilinç kaybı. Keza deli-divane olmak da devlerin arasına katılmadıkça mümkün değil bu yüzden. Devlerin, yani cin denilen görünmez güçlerin. Bir zamanlar aklın ve duyuların, yani zorunlulukların tasfiyesiyle birlikte muhayyilenin ve düşlemin özgürleşmesi delilere ve cadılara, kahinlere ve büyücülere, şairlere ve dervişlere mahsus bir ayrıcalık olarak telakki edilir, aklın, doğanın ve dünyanın sınırlarından sıyrılan ve böylelikle kayıtsızca semaya doğru kanatlanan sermest gönüller aracılığıyla ancak öteye, ötelere temas edilebileceğine inanılırdı.Bu ders işte bu kanatlanışın öyküsünü ele alıyor' dedi.

Bersay İletişim Enstitüsü'nde tarafından düzenlenen 'Cinnet' (Deliliğe Dair) konulu sonuncu konferans 255 kişi tarafından ilgiyle izlendi. Dücane Cündioğlu'nun konferansını kaçıranlar Bersay İletişim Grubu'nun web sitesinden izleyebilecekler.

Daha önce aralarında Atatürk Kitaplığı, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi, Pera Müzesi, Bersay İletişim Enstitüsü ve Anadolu'daki pek çok üniversitede konferanslar veren Dücane Cündioğlu, 'Felsefe Dersleri' başlığı altında Aralık'ta 'Yorum Yorar' ( Simgelere Dair), Ocak'ta 'Kozmopolites' (Uygarlığın Özünde Dair), Şubat'ta Cebrail'in Kanatları: (Muhayyileye Dair), Mart'ta ise 'Cinnet' (Deliliğe Dair) konferanslarını gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bersay İletişim Enstitüsü'nde 'Felsefe Dersleri' 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement