Besni Ülkü Ocaklarından Çanakkale Zaferi Programı - Son Dakika
Yerel

Besni Ülkü Ocaklarından Çanakkale Zaferi Programı

Besni Ülkü Ocaklarından Çanakkale Zaferi Programı

Adıyaman’ın Besni İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Besni Ülkü Ocakları tarafından Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

19.03.2017 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Besni İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Besni Ülkü Ocakları tarafından Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda düzenlenen programa Ülkü Ocakları Adıyaman İl Başkanı Ali Önat, Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ballı, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Unuturum, ADD Besni Şube Başkanı Akif Bahçeci, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Mahmut Özmercan tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ballı, "Biz bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanlarını yad etmek, Çanakkale zaferini ve şehitlerimizi hatırlamak için toplandık. Çanakkale'de bundan tam 102 yıl önce yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale'ye çağırılmıştır. Bizlerin amacı geçmişte savaşların zaferleriyle mutlu olmak değil, eğer amaç vatan savunmasıysa, amaç hürriyet, millet davasıysa, bir ölüm kalım mücadelesi ise, verilen mücadele destanlaşmışsa bunu anlamak ve anlatmak boynumuzun borcudur. Üzerinde yaşadığımız ve adına vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. İşte bu toprakları ele geçirmek, Osmanlı devletini tarihe karıştırmak ve Türk Milletini bu topraklardan atmak emeliyle dünyanın o zaman ki büyük devletleri devasa kuvvetleriyle kalan son vatan parçasına topyekun hücum ettiler. Esasen Çanakkale'yi Çanakkale yapan gelenler değil, Çanakkale'yi Çanakkale yapan gelenleri karşılayan asil ruhtur. Öyle asil bir ruhtur ki o muazzam çelik ve barut inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. Öyle bir ruhtur ki, ben esir yaşamaktansa ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur. İşte bu asil ruhu tanımak ve tanıtmak Ülkücü Milliyetçi Türk gençliğinin en asli görevidir. İçinde bulunduğumuz bu zor zamanlarda muhtaç olduğumuz kudretin bu asil ruhta olduğunun bilincindeyiz. Bugün yurdun dört bir yanında bu kutlu silsilenin temsilcileri olarak vatanın en ücra köşelerinde, karlı dağ başlarında, devletinin ve milletinin selameti için gözünü kırpmadan mücadeleye devam eden kahraman Mehmetçik ve emniyet mensuplarımıza sonsuz şükranlarımızı sunar, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz" dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Ülkü Ocakları Başkanı Ali Önat ise, "Bizlere sadece geçmişimizle övünmek yakışmaz. Gelecekte de bu Çanakkale ruhu unutmayacağız ve unutturmayacağız. Çanakkale ruhu, 80'li yıllarda ihtilal dönemlerinde kızıl kurşunların önündeydi. Cenabı Allah'tan Çanakkale'de ve İslam için, vatan ve bayrak için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Besni Ülkü Ocakları tarafından "Çanakkale Geçilmez" adlı tiyatro gösterisi sergilendi. Tiyatro katılımcılar tarafından büyük alkış toplarken, davetliler programda emeği geçen herkese teşekkür etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Besni Ülkü Ocaklarından Çanakkale Zaferi Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement