Beylikdüzü Belediyesi 248 Vanlı Aileyi İlçeye Yerleştirdi - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Belediyesi 248 Vanlı Aileyi İlçeye Yerleştirdi

Beylikdüzü Belediyesi 248 Vanlı Aileyi İlçeye Yerleştirdi

Beylikdüzü Belediyesi, Van depreminde mağdur olan 248 depremzede aileyi ilçede çeşitli yerlere yerleştirdi.

03.01.2012 10:40

Beylikdüzü Belediyesi, Van depreminde mağdur olan 248 depremzede aileyi ilçede çeşitli yerlere yerleştirdi.

Van depreminden sonra tüm yurtta başlatılan yardım kampanyası kapsamında Beylikdüzü Belediyesi 248 Vanlı aileyi ilçeye yerleştirdi. Belediye ve kaymakamlığın öncülüğünde, ilçede oturan vatandaşların işbirliğiyle depremzedelere ev eşyası, giyecek, yiyecek yardımları yapıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun yaptığı açıklamada, Vanlı depremzedelere gereken yardımların süreceğini belirterek, " Van depremi kardeşlik ve dayanışmaya örneklik teşkil etmesi açısından bir fırsat oluşturdu. Bütün Türkiye'deolduğu gibi Beylikdüzü'nde de değerli hemşerilerimizin katkılarıyla buraya yerleşen kardeşlerimizi mağdur etmemeye, onların ihtiyaçlarını görme konusunda ciddi çaba göstermeye gayret ettik. Burada bütün kamu kurumları, özel sektör, ailelerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü belediye çalışanlarımız hep birlikte güzel bir çalışma yaptık" dedi.

Her hafta düzenli olarak bir aileyi ziyaret ettiğini belirten Başkan Uzun, "Kendilerine gösterilen ilgi, alaka, onların problemlerinin giderilmesinde gösterilen duyarlılık, hassasiyet ve destek, bizim sürekli olarak onlarla oluşumuz, yaşadıkları travmayı bence olumlu bir çizgiye taşıyor. Onlarda mutlu oluyor bu ilgiden dolayı, biz de mutlu oluyoruz. Bunu tabiri caizse sıkıntısı olan bir kardeşimizin, sıkıntısını gidermek konusunda bize sunulmuş bir fırsat olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Çalışmak isteyen depremzedelere belediyenin kariyer bürosu vasıtasıyla depremzedelerin talepleri doğrultusunda iş temin ettiklerini de ifade eden Başkan Uzun, depremzedelere beyaz eşya yardımı için valilikten yardım beklediklerini söyledi.

Daha sonra Beylikdüzü Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özen Gökçayoğlu ve Sosyal Yardım İşleri Şefi Nigar Yanar depremzede aileleri ziyaret etti. Deprem'in ardından İstanbul'a gelen Abdurrahman Aşkan ve ailesi Beylikdüzü'nde bir eve yerleştirildi.

Evli olan çocuğunu Van'da bırakarak, dört çocuğu ve eşiyle birlikte Beylikdüzü'nde yeni bir yaşam süren Abdurrahman Aşkan, herkesin kendilerine kucak açtığını belirterek, "Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Hiçbir zorlukla karşılaşmadık. Sağolsunlarbütün duyarlı vatandaşlarımız bizi güler yüzlü karşıladılar. Önemli olan maddi yardım değil. İnsanların güler yüzlü karşılamaları, hoşgeldin demeleri, ziyaret etmeleri bizi çok memnun etti. 27 Kasım'dan beri buradayız. Van'ı, akrabalarımızı çok özledik" dedi.

Diğer bir depremzede Selahattin Nas ise eşi Nurten Nas'ı depremde kaybettikten sonra, 4 çocuğuyla beraber Beylikdüzü'nde bir eve yerleşti. Üç yaşındaki en küçük çocuğu Ömür Nas'ı

belediyenin destekleriyle bir kreşe yerleştirdiğini ifade eden Selahattin Nas,

"Oğlum gece 'anne' diye ağlayınca bende ağlıyorum. Eşimi çok seviyordum. Çok erken gitti" diye konuştu. Van'daki evleri yapılınca tekrar gideceklerini belirten Selahattin Nas, "Evlerimiz yapılınca gideceğiz. Başbakanımız bu işe el atmış.Beklentilerimiz vardır. Bunları yapacağına eminiz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Belediyesi 248 Vanlı Aileyi İlçeye Yerleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement