Bilecik'te Türk Eğitim-Sen'den Maaş Farkı Protestosu - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Türk Eğitim-Sen'den Maaş Farkı Protestosu

Kamu-Sen'a bağlı Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi tarafından milletvekili ile memur maaşları arasındaki farkını anlatmak amacıyla protesto düzenlendi.

23.01.2012 16:01

Kamu-Sen'a bağlı Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi tarafından milletvekili ile memur maaşları arasındaki farkını anlatmak amacıyla protesto düzenlendi.

Bilecik'te Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü önünde düzenlenen protestoda, iki yatak ve iki kahvaltı masası kuruldu.

Üzerinde "memur" yazan yatağa Şube Başkanı Ömer Yel, delik çorap ve küçük yorganla yattı. Üstünde "Milletvekili" yazan yatağa da bir memur yattı. Yataktan kalkarak kahvaltı masasına oturan memurun masasına 3 zeytin ile 1 ekmek, milletvekilinin kahvaltı sofrasına daha fazla gıda malzemesi konuldu.

Türkiye Kamu-Sen Bilecik İl Temsilcisi Sadık Taş, milletvekili rolündeki Yel'in önündeki kahvaltı tepsisini alarak "Sayın vekilim bu sana hiç yakışmıyor" diyerek yere attı.

Yel, protestonun ardından yaptığı açıklamada, 2011 yılında eşit işe eşit ücret olarak Kanun Hükmünde Kararname çıkartıldığını hatırlattı.

Bu kararnamede eğitim çalışanlarının yok sayıldığını, hizmetli ve memurların da kandırıldığını iddia eden Yel, şöyle konuştu:

"12 Eylül 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği referandumunda kabul edilen memurlara toplu sözleşme ile ilgili uyum yasaları tam 16 ayı aşkın zamandır çıkartılmadı. Memur, Cumhuriyet tarihinde ilk kez zam almadan yeni bir yıla girmiştir. Memurun durumu içler acısıdır. Memurun maaşı az, yorganı küçüktür. Bu yorgan memuru örtmemekte, memur üstü, başı açıkta uyumaktadır. Oysa milletvekilleri öğretmenlerden yaklaşık 10 kat fazla maaş alıyor. Milletin derdiyle dertlenmesi gerekenler, önce kendilerini düşünüyor. Milletvekilleri 20 gün içerisinde kendileri için iki kere yasa çıkartabilmektedir."

- BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Türk Eğitim-Sen'den Maaş Farkı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement