Bilecik'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Bilecik'ten Kısa Kısa

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Belediye Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezini inceledi.

30.11.2017 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Belediye Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezini inceledi.

Yağcı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun ile Bilecik Giyim ve Mensucat Odası Başkanı Haşim Balcı merkezi ziyaretinde yapılan ürünleri inceleyerek, dokuma hakkında bilgi aldı.

Merkezin güzel faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Yağcı, "Bilecik rastgele bir toprak parçasının adı değildir. Bilecik, diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehridir. Bu ruhtan aldığımız ilhamla özümüze yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan birisi de patent tescilini yaptırdığımız Bilecik bezinin, hanımların ellerinde güzel ürünlere dönüşmesidir. Bilecik bezine, el emeklerini, alın terini ve sevgilerini işleyerek güzel çalışmalar ortaya koyuyor. Bir taraftan geleneklerimizi yaşatırken, diğer taraftan tarihimizi yad ederken bir diğer taraftan da kadınlara iş meşguliyeti sağlayarak, toplumsal ve ticari hayata da katkı sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Belediye mezbahanesine onay

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bilecik Belediyesi Mezbahası için gereken onay belgesini Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya teslim etti.

Yağcı, onay belgesi ile vatandaşlara daha sağlıklı ve kaliteli hizmet vereceklerini söyledi.

Mezbahanenin altyapısı ve iç donanımıyla Avrupa standartlarında hizmet vereceğini bildiren Yağcı, "Vatandaşımız, sağlıklı ve kaliteli ortamlarda hizmet alacaklar. Kurban Bayramı başta olmak üzere birçok alanda hizmet verecek mezbahamız, her yönüyle steril bir ortamda hizmet verecektir." ifadelerini kullandı.

"Minik eller teniste" projesi

Bozüyük Belediyesi ve Bozüyük Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Minik eller teniste" projesi çerçevesinde eğitim gören öğrencilere sertifikaları verildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, dördüncüsü düzenlenen proje kapsamında kentteki çeşitli anaokullarında eğitici oyunlar eşliğinde tenis sporu öğrendikleri ve yetenekli çocukların da keşfedilerek yönlendirildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilecik'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement