Bilimi Çocuklara Sevdiren Öğretmen 6 Bin Kişiyle Deney Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bilimi Çocuklara Sevdiren Öğretmen 6 Bin Kişiyle Deney Yaptı

Sabancı Vakfı'nın yürüttüğü Fark Yaratanlar programı, altıncı sezonuyla toplumsal sorunlara çözüm üreten "sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini" anlatmaya devam ediyor.

02.01.2015 10:09

Yapılan çalışmaların kısa videolarının Sabancı Vakfı tarafından hazırlanıp internet ortamında paylaşılmasına dayanan Fark Yaratanlar programı, çalışmaların izleyenlere ilham vermesini, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

Altıncı sezonun yeni fark yaratanı, görev yaptığı köy okullarında öğrencileri bilimle buluşturduğu hikâyesiyle Zonguldak'tan Şenol Yıldız oldu.

Çalıştığı okullarda öğrencilerin bilime ilgisizliğinden, Türkiye'de yeterince buluş ve patent üretilmediğinden yola çıkan Şenol Yıldız, 2005 yılından beri görev yaptığı yerlerde bilim projeleri yürütüyor. İlk olarak Bolu'daki bir köy okulunda "Bilime Dokunuyorum, Eğleniyorum, Öğreniyorum" Projesi'ni hayata geçiren Şenol Yıldız, Ereğli'ye tayini çıktıktan sonra geliştirdiği "Okulum Bilim Merkezi Oluyor" Projesi'yle, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri"nde 2013 yılı Türkiye birincisi oldu. Proje, 110 öğrencinin katıldığı büyük bir organizasyonla Ereğli sahilinde 150 deney yaparak yaklaşık 6 bin kişiye ulaştı.

Hedef 21 köy okulu

"Bilimin Işığı Sarsın Okulları Projesi"nin koordinatörlüğünü yürüten Şenol Yıldız, deneylere hakim 20 öğrencisiyle birlikte köy köy dolaşıp yanlarında götürdükleri deney setleri ile eğlenceli ve müfredat ile ilişkilendirilmiş deneylere imza atıyor. Böylece diğer köylerdeki çocuklar hem deney setlerinden faydalanıyor, hem de bir araya gelen çocuklar arasındaki iletişim artıyor. Şu ana kadar 6 köy okulunu ziyaret ederek deneyler yapan proje ekibi, toplam 21 köy okuluna ulaşmayı hedefliyor. Asıl hedef ise Haziran 2016'ya kadar 21 köy ortaokulunu en az iki kere ziyaret etmiş olmak.

Köy okullarındaki projelerin etkisini ölçmek için yaptığı akademik testlerde binlerce öğrencinin bilime karşı olumlu tutum geliştirdiğini ve fen derslerindeki başarısının arttığını dile getiren Şenol Yıldız, bilimin hayatın içinde olduğu ve sıkıcı olmadığı görüşünü yaygınlaştırmak için köy köy dolaşmaya devam ediyor.

Şenol Yıldız'ın fark yaratan hikâyesi 26 Aralık 2014 tarihinden itibaren, www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube'da yayınlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilimi Çocuklara Sevdiren Öğretmen 6 Bin Kişiyle Deney Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement