'Bilimin Işığında Evrim' Konferansı - Son Dakika
Yerel

'Bilimin Işığında Evrim' Konferansı

\'Bilimin Işığında Evrim\' Konferansı

Prof.Dr.Adem Tatlı, Adıyaman Üniversitesi'nde 'Bilimin Işığında Evrim' konulu bir konferans verdi.

27.04.2012 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Adem Tatlı, Adıyaman Üniversitesi'nde 'Bilimin Işığında Evrim' konulu bir konferans verdi.

Eğitim Fakültesi Mustafa Vehbi KOÇ Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Rektör Vekili Prof. Dr. Cemil Kara, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz,

öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Evrimin tanımı ile konferansına başlayan Prof. Dr. Adem Tatlı, evrim kelimesinin tanımını yaparak, kainatta hiçbir şeyin sabit olmadığını, atomdan galaksilere kadar her şeyin her an hareket ve faaliyet halinde olduğunu belirtti.

Tatlı, "Atomun etrafındaki elektronlar saniyede 50 bin devir yapmaktadır. Atomlardan meydana gelen moleküller de hareket halindedir. Katı moleküllerde hareket yavaş, ama sıvı ve havadaki moleküller daha hızlıdır.

Bir yaratıcının kabulü veya reddinin evrim tartışmalarının asıl noktasını oluşturuyor. Mesela elinizde bir gözlük var. Bunun hangi maddelerden yapıldığını, ne iş gördüğünü en ince ayrıntılarına kadar inceliyorsunuz. Böyle bir argümanda herkes gözlüğün bir ustanın eseri olduğunda hemfikirdir.

Gözlük yerine canlıların gözü dikkate alınınca, o da en ince yapısına kadar inceleniyor, ne işe yaradığı ve nasıl çalıştığı ortaya konulmaya çalışıyor. Buraya kadar evrimcilerle yaratılışçılar arasında problem yoktur. Bu gözün ustasının kim olduğuna sıra gelince, tartışma başlıyor. Yaratılışı savunanlar, eldeki gözlüğün, ilim irade ve kudret sahibi bir ustanın eseri olduğu gibi, ondan daha mükemmel olan gözün de ilim, irade ve kudret sahibi bir ustanın eseri olduğunu kabul ederler. Ateist evrimciler ise,

gözlüğün ustasını kabul ettikleri halde, gözün tesadüfen ortaya çıktığını ve bir ustasının bulunmadığını belirtiyorlar ve böyle bir iddianın bilimsel bir yaklaşım tarzı olduğunu ileri sürüyorlar" dedi.

Materyalist evrimcilerle yaratılışçılar arasındaki tartışmanın en can alıcı noktasının kainata bakış açısı ile ilgili olduğunu söyleyen Tatlı, "Evrimciler, sebepler hesabına ve tabiat namına bakarlar ve her şeyi sebeplere veriyorlar. Yaratılışçılar ise kainatta, Allah adına bakarlar. Kainatta Allah hesabına bakıldığı zaman, o sahadan elde edilen bütün bilgiler Marifetullah'a, yani Allah'ı bilmeye basamak olmaktadır. Evrim teorisinin, bilimsel kıstasları taşımayan, laboratuvarda denenemeyen, çoğunlukla

metafiziğe dayalı görüşleri bünyesinde barındıran felsefi bir düşünce tarzıdır. On dokuzuncu yüzyılda Fransız İhtilali ile hakimiyeti ele alan materyalist felsefe, Hıristiyan dinine karşı duruş sergilemiş ve bundan sonra her türlü bilimsel gelişmenin karşıtı, ya da düşmanı, dini düşünce gösterilmiştir. Bütün siyasi, sosyolojik ve bilimsel çalışmaları ateizme dayandırılmıştır" şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Vali Ramazan Sodan, Prof. Dr. Adem Tatlı'ya çiçek takdim etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Bilimin Işığında Evrim' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement