Bingöl Sık Sık Yaşanan Elektrik Kesintileri Felçli Minik Aytaç'ın Yaşamını Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika
Güncel

Bingöl Sık Sık Yaşanan Elektrik Kesintileri Felçli Minik Aytaç'ın Yaşamını Olumsuz Etkiliyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 2 yaşındaki Down sendromlu felçli Aytaç Yasin Demir, evde solunum cihazı ve beslenme tüpüne bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda kalırken, sık sık yaşanan elektrik kesintileri Demir'in yaşamını olumsuz etkilediği belirtildi.

19.04.2018 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 2 yaşındaki Down sendromlu felçli Aytaç Yasin Demir, evde solunum cihazı ve beslenme tüpüne bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda kalırken, sık sık yaşanan elektrik kesintileri Demir'in yaşamını olumsuz etkilediği belirtildi. İlçede sürekli elektrik kesintileri yaşanması ve jeneratör olmaması nedeniyle minik Aytaç'ın nefes almada zorluklar yaşadığını söyleyen baba Murat Demir, Maddi durumu yetersiz olduğundan ötürü jeneratör alamıyoruz. Oğlumun hastalık yüzündenr değil, elektrik kesintisi yüzünden olmasından korkuyorumdedi.Karlıova ilçesindeki Turgut Özal mahallesinde solunum cihazına bağlı yaşayan 2 yaşındaki Aytaç Yasin Demir, elektrik kesintilerinden dolayı büyük sıkıntılar yaşıyor. Aynı zamanda Down sendromlu olan 2 yaşındaki Demir, bir yıl önce felç geçirdi. Hastanede yaklaşık bir yıl tedavi olduktan sonra taburcu edilerek evine gönderildi. Minik Aytaç Yasin, solunum cihazı ve beslenme tüpüne bağlı olarak evde tedavi altına alınırken, mahallelerinde sık sık yaşanan elektrik kesintisi Aytaç Yasin Demir'in nefes almasını zorlaştırıyor.

Demir'in babası Murat Demir, ilçede her gün yaşanan elektrik sıkıntısından dolayı çocuğunun hayati tehlikesi olduğunu ifade ederek, Çocuğum Down sendromlu olup ayrıca felç geçirdi. Bir yıldır hastanelerde yoğun bakımda hayat mücadelesi verdi. Yoğun bakımda tedavi olan çocuğum iki ameliyat geçirdi. Çocuğumun boğazı delik orada solunum cihazıyla oksijen veriliyor ve beslenme tüpüne bağlı olarak hayata tutunuyor. İlçemizde elektrik kesintileri sıklıkla yaşanıyor. Gün içerisinde onlarca kez kesinti yaşanıyor. Elektrikler kesildiği zaman oksijen cihazı çalışmıyor ve çocuğum ciddi sıkıntılar yaşıyor. Kesintilerin olduğu zamanlarda elektrik şirketini aradığımda bana çocuğunuzu hastaneye götürün diyorlar. Ben de çocuğumu hastaneye götürmesini biliyorum ama doktorlar çocuğumu eve gönderdiler şu anda evde tedavisini yapıyoruz. Lütfen yetkililer sesimizi duysun hastalıktan ölmeyen çocuğum elektrik kesintileri yüzünden öleceğinden korkuyorumdiye konuştu.

Elektrik dağıtım şirketi yetkilileri ise, elektrik şebekesindeki iyileştirme çalışmalarından dolayı kesintilerin uygulandığını, fakat bu kesintilerin sıklıkla yaşanmadığını ifade ettiler.

Bingöl Sık Sık Yaşanan Elektrik Kesintileri Felçli Minik Aytaç\'ın Yaşamını Olumsuz Etkiliyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl Sık Sık Yaşanan Elektrik Kesintileri Felçli Minik Aytaç'ın Yaşamını Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement