"Bir Günde Terörist İlan Edildim" - Son Dakika
Güncel

"Bir Günde Terörist İlan Edildim"

Balyoz Davası'nın 62.duruşmasında Albay Akpolat tutuklandıktan 5 ay sonra yaptığı savunmasında suçlamaları reddetti.

12.01.2012 12:45  Güncelleme: 13:04

Balyoz Davası'nın 62. duruşmasında Albay Kadri Sonay Akpolat tutuklandıktan 5 ay sonra yaptığı savunmasında suçlamaları reddetti. Sanık Akpolat, "Dosyada bulunan dijital veriler sahtedir. Bir terörist iddiasıyla yargılanmam vicdanımı sızlatmaktadır. 47 yıl boyunca vatanıma hizmet ettim. Bir günde terörist ilan edildim. Neden 5 aydır tutukluyum. Sahte dijital verileri hazırlayanları lanetliyorum ve Allah'a havale ediyorum. Tahliyemi ve beraatime karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 249'u tutuklu 365 sanıklı davanın 62. duruşmasının görülmesine devam ediyor. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, MHP İstanbul milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli albay Dursun Çiçek ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu'nun da aralarında bulunduğu 193 tutuklu sanık duruşmaya katıldı.

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da aralarında bulunduğu 56 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada ayrıca 53 tutuksuz sanık da hazır bulunurken, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar emekli Orgeneral Ergin Saygun ve İkinci 'Ergenekon' davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 63 tutuksuz sanık da duruşmaya katılmadı.

"MÜVEKKİLİM GECE 01.30'DA CEZAEVİNDEN ÇIKARILDI"

Tutuklu sanık emekli Tuğamiral Hüseyin Hoşgit'in avukatı Nevzat Güleşen duruşmada söz istedi. Avukat Güleşen "10 Ocak'ta görülen duruşmada müvekkilime cenazeye katılması için 2 gün mazeret izni vermiştiniz. Ancak mahkemenizin hızlı davranarak cezaevine ve savcılığa faks çekmesine rağmen bürokratik işlerden dolayı müvekkilim aynı gün gece 01.30'da cezaevinden çıkarıldı. Ayrıca Bursa'ya gidildiğinde evinde kalamayacağı, cezaevinde kalacağı belirtildi. Müvekkilimde bunu kabul etmeyerek izninden feragat ederek tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne geri döndü. Müvekkilim hakkında kesinleşmiş bir hüküm yok. Müvekkilim bu duruma çok üzüldü. Halbuki mazeret izninde evde kalmasına bir engel olmaması gerekir" dedi. Avukat Güleşen, müvekkilinin cezaevinden geç çıkması ve evde kalmasına izin vermeyen yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi.

"TERÖRİST İDDİASIYLA YARGILANMAM VİCDANIMI SIZLATMAKTADIR"

Duruşmada ilk kez savunma yapan tutuklu sanık Albay Kadri Sonay Akpolat bazı sahte dijital verilerde isminin 'Sonay Polat' diye geçtiğinin altını çizerek bu ismi hiç bir yerde kullanmadığını belirtti. Dijital verilerde adının iradesi ve bilgisi dışında geçtiğini ifade eden sanık Akpolat hakkında tek bir delil bile bulunmadığını söyledi. Yüksek ses tonuyla savunma sanık Akpolat, "Neden 5 aydır tutukluyum. Bir terörist iddiasıyla yargılanmam vicdanımı sızlatmaktadır. Hiçbir yazı hazırlamadım. Kimseden emri almadım ve vermedim. Sözde darbeye zemin hazırlanmsı amacıyla Ege'de Yunanlılarla bir kriz çıkarılacağı iddia edilmektedir. Bu hayatın doğal akışına aykırıdır. Tüm suçlamaları reddediyorum. Dosyada bulunan dijital veriler sahtedir. 47 yıl boyunca vatanına hizmet ettim. Bir günde terörist ilan edildim. Kariyerimi bitirdiler. Sahte dijital verileri hazırlayanları lanetliyorum ve Allah'a havela ediyorum. Tahliyemi ve beraatime karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

Duruşma sanık Akpolat'ın avukatının savunması ile devam ediyor.

İSTANBUL/ SİLİVRİ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Bir Günde Terörist İlan Edildim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement