Bir Hekimin Objektifinden İnsan ve Doğa - Son Dakika
Yerel

Bir Hekimin Objektifinden İnsan ve Doğa

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Prof. Dr. Sezai Şahmay'ın insan ve doğa fotoğraflarından oluşan sergisi, Antalya'da toplanan Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi'nde sanatseverlerle buluştu.

20.05.2011 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Prof. Dr. Sezai Şahmay'ın insan ve doğa fotoğraflarından oluşan sergisi, Antalya'da toplanan Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi'nde sanatseverlerle buluştu. Prof. Dr. Sezai Şahmay'ın portre, doğa ve tarihi mekan fotoğraflarının yer aldığı sergi, kongrenin sona ereceği 22 Mayısa kadar açık kalacak. AA muhabirine çalışmalarını değerlendiren Şahmay, yurt dışı seyahatlerindeki gözlemlerinin, kendisinde ülkedeki doğal güzellikler ve tarihi mirasa haksızlık edildiği düşüncesi doğurduğunu ifade ederek, "Unutulan, görmezlikten gelinen ve gerekli önem verilmeyen bu doğal ve yerel güzellikleri kaydetmek, bu görüntüleri paylaşmak, hatırlatmak ve yeterli önemin verilmesine katkıda bulunmak beni son derece mutlu ediyor" dedi.

Yerli ve yabancı bir çok internet sitesinde yer alan fotoğraflarının bugüne dek 2 milyonu aşkın ziyaretçi ağırladığını, 200 bine yakın fotoğrafının internetten indirildiğini anlatan Prof. Dr. Şahmay, "webshot" adındaki ünlü bir internet sitesinden gelen teklif üzerine de profesyonel olarak fotoğraflarının yayınlandığını söyledi. Aralarında Skylife Dergisi'nin de bulunduğu pek çok dergide fotoğraflarının yayınlandığını ifade eden Şahmay, fotoğraflarının takvimlerde ve posterlerde de kullanıldığını belirtti. Prof. Dr. Sezai Şahmay, 2006 yılında yayımlanan "Objektiften Türkiye" isimli fotoğraf kitabında, 100 kadar Türkiye'nin değişik yörelerine ait fotoğrafının yer aldığını da bildirdi.

-PROF. DR. SEZAİ ŞAHMAY KİMDİR?-

Şahmay, 1974 yılında İ. Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, askerlik görevini takiben yine Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde, önce anatomi, sonra kadın hastalıkları ve doğum ihtisaslarını yaptı. 1984-1985 yıllarında Baylor College of Medicine-Houston-ABD'de çalışmalarını takiben, 1987 yılında İ. Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalına uzman olarak giren Şahmay, 1988 yılında kadın hastalıkları ve doğum doçenti, 1996 yılında da profesör oldu. Jinekolojik Endokrinoloji Derneğinin başkanı da olan Şahmay, halen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Reprodüktif Endokrinoloji Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bir Hekimin Objektifinden İnsan ve Doğa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement