Birleşmiş Çocuk Ruhları Örgütü" - Son Dakika
Güncel

Birleşmiş Çocuk Ruhları Örgütü"

Çocukların sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, çocuklara mutluluk getirmek ve çocuk konusunda kamuoyunu teşvik etmek üzere kutlanan "Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla hazırlanan "2017 Dünya Çocuk Günü Türkiye Bildirisi" yayımlandı.

05.10.2017 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AİŞE HÜMEYRA BULOVALI - Çocukların sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, çocuklara mutluluk getirmek ve çocuk konusunda kamuoyunu teşvik etmek üzere kutlanan "Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla hazırlanan "2017 Dünya Çocuk Günü Türkiye Bildirisi" yayımlandı.

Her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan etkinlik kapsamında, Çocuk Vakfı tarafından yayımlanan bildiride, yazar ve şair Hüsrev Hatemi'nin "Birleşmiş Çocuk Ruhları Örgütü" başlıklı şiiri yer aldı.

Bu yılın bildirisine imza atan Hatemi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiirini Ege Denizi'nde boğulan mülteci çocukların haberlerini izledikten sonra üzülerek kaleme aldığını söyledi.

Hatemi, şiiri tüm dünya çocuklarına ithaf ettiğinin altını çizerek, "Bugün Suriyeliler olur, başka gün Arakanlılar olur. Başka bir gün bizimle, İslam diniyle hiç alakası olmayan Brezilya çocukları olur. Onun için belli bir isim vermeden 'Birleşmiş Çocuk Ruhları Örgütü' başlığını koydum." dedi.

Şiirin bildiri olarak yayınlanmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Hatemi, "Şiirde, boğularak veya donarak veya enkaz altında kalarak ölen çocuklar, Birleşmiş Çocuk Ruhları Örgütü kuruyorlar. Bu şiir onun şiiriydi. Hiçbir yere, müsabakaya göndereyim diye yazmadım. İtibar dergisinde yayımlandı. Sonra Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, şiiri beğenerek bunu yılın bildirisi olarak yayımladı." diye konuştu.

Her yıl Dünya Çocuk Günü'nde bir şairin eserine bildiride yer veren Çocuk Vakfı, 2016 yılında da şair Ali Ayçil'in "Çocuklar Gelince Neler Getirir?" başlıklı şiirini bildiride yayımlamıştı.

Bugüne dair çeşitli etkinlikleri de çocuklarla buluşturan vakfın bu yılki bildirisi şöyle:

"Çocuklar üşürler ve acıkırlar/Onlar avutulur mu bildirilerle?

Babalar sinirlenir bağırır lanetler yağdırır/Anneler bitkin ve ağlamaklı

Açıklamalarla dinmez hiçbir açlık/Tartışmalar çeki taşını kaldırır mı yüreklerden?

Çocuklar kırılgandır ve korkunç üşürler/Çocuklar bizden daha mükemmel ölürler…

Onlar, yürekleri ve ikinci yüzleri/Kederli gözleriyle görürler.

Üşüyerek aç ölen enkaz altı çocukları/Denizde boğulanlar ve her türden ölü çocuk

Yakacak zalimleri Öte'de/İki tarafa çekilerek onlar/Cehennem bulvarında yol açacak

Zalim sırtlanlara ve sonra/Sonra, birden koşuşarak

Sevinç Karayolu'nda ve aksi yönde/Bir koşu tutturacaklar"

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birleşmiş Çocuk Ruhları Örgütü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement