Bitlisli Tiyatroculara Ödül - Son Dakika
Yerel

Bitlisli Tiyatroculara Ödül

Bitlisli Tiyatroculara Ödül

Türkiye Direklerarası Tiyatro ve Seyirci Derneği, Bitlis Eğitim ve Sanat Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Komedyan Oyuncuları Tiyatrosu’nu (AKOT) iki ödüle layık gördü.

07.09.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Direklerarası Tiyatro ve Seyirci Derneği, Bitlis Eğitim ve Sanat Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Komedyan Oyuncuları Tiyatrosu'nu (AKOT) iki ödüle layık gördü.

Bitlis'te kurulan Eğitim ve Sanat Derneği; çocuk, gençlik ve yetişkin tiyatrosu alanında gerek ilde gerekse il dışında başarılı oyunlar sergilemesinden dolayı iki ödül birden aldı. Yedi Kocalı Hürmüz adlı oyunla Tiyatro AKOT'un kurucu ve Genel Sanat Yönetmeni Gökmen Okdayan, en iyi yönetmen ve tiyatronun kadın oyuncularından Evin Balık ise performans dalında en iyi kadın oyuncu ödüllerine layık görüldü.

Birçok ulusal ve uluslararası tiyatro festivallerinde Bitlis'i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten Tiyatro AKOT'un kurucusu Gökmen Okdayan, büyük bir başarıya imza atarak bu yıl 15'ncisi düzenlenen Türkiye Direklerarası Tiyatro ve Seyirci Derneği jürisi tarafından Sadık Şendil'in yazdığı Yedi Kocalı Hürmüz adlı oyunla en iyi yönetmen ile ödüle layık görüldüğü ifade etti. Ödüllerin 5 Ekim 2015 tarihinde İzmir Karşıyaka Belediyesi Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde törenle verileceğini söyleyen Okdayan, "Bitlis'te bu konuda birçok sıkıntı vardır. Tiyatro alanında Bitlis'te çok değerli çalışmalar yapan ve tiyatro oyunları sergileyen çok kaliteli oyuncular ve tiyatro ekipleri mevcut olmasına rağmen maalesef sahne, atölye ve prova çalışmalarını yapabilmek için yeterli tiyatro salonumuz yoktur. Şehrimizdeki amatör tiyatro ekipleri dışarıdan gelen profesyonel ekipler ile aynı kefeye konulup kurum, personel, mesai ücreti ve döner sermaye gibi sebepler öne sürülerek bizim gibi tek amacı gençleri kahvelerden ve diğer zararlı faaliyetlerden uzak tutmak için tiyatro ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmek olan şehrimizdeki amatör ekipleri günlük 400 TL gibi bizi fazlasıyla zorlayan büyük bir ücretle kiralanmaktadır. Bununla beraber şehrimizi dışarıdaki ulusal ve uluslararası festivallerde temsil etme hakkını kazanan tiyatro ekiplerimiz yeterli maddi imkanlara sahip olmadığından ve sponsor desteklerinden yoksun olduğundan, bu festivallere gitmekte zorluk çekmekte ve hatta imkansızlıklardan ötürü festivallere gidemeyip şehri temsil edememektedir. Şehrimizdeki tiyatro faaliyetlerinin gelişmesi için ekiplerimizin daha fazla salona ve maddi manevi desteğe ihtiyacı vardır. Verilecek her destek, gençlere yapılacak en büyük yatırımdır. Bu konuda yerel yönetimlere, mülki amirlere ve işadamlarına buradan destek çağrısında bulunuyorum. Ayrıca bu ödülü güzel şehrime, bölgemdeki ve ülkemdeki savaşın bir an önce bitmesine, kalıcı barışın bir an önce gelmesi umuduna, Tiyatro AKOT ve Bitlis'te tiyatro sanatı ile uğraşan emekçilere ithaf ediyorum" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlisli Tiyatroculara Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement