'biyonik Kız'ın Annelik Sevinci - Son Dakika
Güncel

'biyonik Kız'ın Annelik Sevinci

\'biyonik Kız\'ın Annelik Sevinci

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2 yıl önce geçirdiği trafik kazasında sağ bacağı kopan, hastanede 200 gün süren yaşam mücadelesini kazanan ve 'biyonik kız' diye anılmaya başlanan 27 yaşındaki Çiğdem Yüce Bezci, anne oldu.

05.01.2012 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2 yıl önce geçirdiği trafik kazasında sağ bacağı kopan, hastanede 200 gün süren yaşam mücadelesini kazanan ve 'biyonik kız' diye anılmaya başlanan 27 yaşındaki Çiğdem Yüce Bezci, anne oldu.

Şarkıcı ve model Çiğdem Yüce, Alanya'da 14 Ekim 2009 tarihinde nişanlısı Alper Bezci'nin kullandığı otomobilin takla atması sonucu ağır yaralandı. Vücudunda 19 kırık oluşan ve sağ bacağı diz kapağının üzerinden kopan Çiğdem Yüce, Antalya ve Ankara'da hastanelerde verdiği yaşam savaşını kazandı. Çok sayıda ameliyat geçiren Çiğdem Yüce, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde uzun süren tedavinin ardından, yurtdışından getirilen sensörlü ve multi işlemcili protez bacağı ile 2010 yılında yeniden yürümeye başladı. Tedavisi tamamlanarak Antalya'ya dönen Çiğdem Yüce, 8 Ağustos 2010'da birlikte kaza yaptığı nişanlısı Alper Bezci ile evlendi.

MUTLULUĞU BEBEKLE PERÇİNLENDİ

Acı dolu günlerin ardından yürümeye başlayan, ardından aşık olduğu erkekle evlenen biyonik kız, önceki gün de anne olmanın mutluluğunu yaşadı. Sezaryenle doğum yapan Çiğdem Yüce Bezci 3.90 kilo ağırlığında, 51 santimetre boyunda bir erkek bebek dünyaya getirdi.

'KUTSAL HAKTAN' ADINI VERDİLER

Aileleriyle birlikte büyük mutluluk yaşayan Çiğdem Yüce Bezci ve eşi Alper Bezci, bebeklerine 'Kutsal Haktan' adını verdi. Acı dolu günlerin ardından, ailelerinin de büyük desteği ile yeniden yaşama tutunduklarını belirten Çiğdem Yüce Bezci, hayatın kutsallığına inandığı için 'Kutsal', yaşama hakkı Allah tarafından verildiği için de 'Haktan' isimlerini bebeklerine uygun gördüklerini söyledi. Bezci, anneliğin tarif edilemez bir mutluluk olduğunu belirtti. Alper Bezci de çok şaşkın ve heyecanlı olduğunu belirterek, "Çok güzel bir duygu, çok mutluyum" dedi.

Bebeğin ebesi Arzu Dönge ise Çiğdem Yüce Bezci'nin hamileliği boyunca yakın takibini yaptıklarını belirterek, bebek ve annesinin sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'DE İLK O KULLANIYOR

Türkiye'de ilk kez Çiğdem Yüce tarafından kullanılan son model sensörlü ve multi işlemcili protez eklem, akşamları şarja takılıp sabahları kullanabilecek şekilde ayarlanıyor. Adımları diğer ayağa göre santimetresine kadar ayarlayabilen C-Leg adlı eklem, merdiven çıkmak, bisiklet veya araba kullanmak, koşma gibi bir bacağın yapabileceği tüm fonksiyonlara sahip. 80- 100 bin lira arasında maliyeti bulunan protez bacak, silikon kaplama ile diğer bacakla ten rengine kadar uyumlu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'biyonik Kız'ın Annelik Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement