BM Libya Özel Temsilcisi Bathily, Cezayir'de "Libya'daki durumu" görüştü - Son Dakika
Güncel

BM Libya Özel Temsilcisi Bathily, Cezayir'de "Libya'daki durumu" görüştü

BM Libya Özel Temsilcisi Bathily, Cezayir\'de "Libya\'daki durumu" görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily, Cezayir'de "Libya'daki durumu ve seçimlerin yapılması meselesini" görüştü.

25.01.2023 15:14  Güncelleme: 15:21

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily, Cezayir'de "Libya'daki durumu ve seçimlerin yapılması meselesini" görüştü.

Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkeye bir çalışma ziyareti gerçekleştiren BM Libya Özel Temsilcisi Bathily, başkentte Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra ile bir araya geldi.

Libya'daki durumun ele alındığı Lamamra-Bathily görüşmesinde, Libya'da seçimlerin yapılabilmesi için gerekli koşulların sağlanmasına yönelik çabalar üzerinde durulduğu kaydedildi.

Öte yandan Bathily de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün, Cezayir'de Lamamra ile görüştüm. Görüşmede Libya'daki kriz, komşu ülkelere etkisi ve mevcut siyasi krizden çıkış yolları hakkında kapsamlı istişarelerde bulunduk." ifadelerini kullandı.

Söz konusu görüşmede, Libya'da 2023'te seçimlerin yapılması için gerekli çözüme ulaşmak ve ülkede istikrar ve sürdürülebilir barışın sağlanması adına bölgesel ve uluslararası düzeyde çabaların öneminin vurguladığını aktaran Bathily, komşu ülke, Arap Birliği ve Afrika Birliği üyesi olarak Cezayir'in Libya'daki krizin çözümü noktasında BM'nin çabalarına desteğinin önem arz ettiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Libya Özel Temsilcisi Bathily, Cezayir'de 'Libya'daki durumu' görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement