BODRUM'DA HAFRİYAT DÖKEN İNŞAAT FİRMASININ ÇALIŞMA İZNİ İPTAL, 30 BİN TL CEZA - Son Dakika
Güncel

BODRUM'DA HAFRİYAT DÖKEN İNŞAAT FİRMASININ ÇALIŞMA İZNİ İPTAL, 30 BİN TL CEZA

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, denize hafriyat dökümü yaptığı belirlenen bir inşaat firmasının çalışma izni, belediye ekipleri tarafından iptal edilip, 30 bin lira idari para cezası kesildi.

17.03.2022 13:58  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, denize hafriyat dökümü yaptığı belirlenen bir inşaat firmasının çalışma izni, belediye ekipleri tarafından iptal edilip, 30 bin lira idari para cezası kesildi. Öte yandan, denize hafriyat dökülme anının vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendiği ortaya çıktı.

Gündoğan Küçükbük Mahallesi'nde 15 Mart Salı günü deniz kenarındaki bir parselde yürütülen inşaat çalışmalarında iş makineleri ve kamyonlarla deniz doldurulmaya başlandı. Durumu fark eden Küçükbük sakinleri ve çevreciler, denizin doldurulmasını saniye saniye cep telefonlarıyla görüntüleyip, kayıt altına aldı. Ardından da durum Bodrum Belediyesi'ne bildirildi. İhbar üzerine Zabıta Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Zabıta ekiplerince firmaya 30 bin lira idari para cezası kesilirken, söz konusu alan eski haline dönüştürülene kadar firmanın çalışma izinleri iptal edildi. Ayrıca Muğla Çevre Şehircilik ve İklimlendirme İl Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderilmek üzere söz konusu inşaat firması hakkında tutanak da tutuldu. Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürü Deniz Özyıldız, yaklaşık 400 kamyon hafriyatın deniz kıyısına döküldüğünü belirlediklerini söyledi.

'DOĞAL ALANLARIN GÖZ GÖRE GÖRE KATLETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Doğal alanların göz göre göre katletmesine izin vermeyeceklerini belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Küçükbük Mahallesi Kızılburun mevkiinde bir inşaat firması tarafından yapılan doğa tahribatıyla ilgili gereken tüm yasal süreci sonuna kadar kullanacağız. Kıyıdaki hafriyat kalkana kadar çalışmalarına izin vermeyeceğiz" dedi.

Bölge sakinlerinin büyük tepkisini çeken olayla ilgili olarak Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri ile Belediye Çevre Denetim Birimi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürü Deniz Özyıldız, Küçükbük sahilinde dökülen hafriyat ve dolgunun tespitlerinin sürdüğü, yaklaşık 400 kamyon hafriyatın deniz kıyısına döküldüğünü belirlediklerini söyledi.

BODRUM\'DA HAFRİYAT DÖKEN İNŞAAT FİRMASININ ÇALIŞMA İZNİ İPTAL, 30 BİN TL CEZA
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BODRUM'DA HAFRİYAT DÖKEN İNŞAAT FİRMASININ ÇALIŞMA İZNİ İPTAL, 30 BİN TL CEZA - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement