Boğazlıyan'da Yağmur Duası Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Boğazlıyan'da Yağmur Duası Yapıldı

Boğazlıyan\'da Yağmur Duası Yapıldı

İç Anadolu Bölgesinde beklenen yağışların gelmemesinden dolayı, pancar ve hububat eken çiftçiler Boğazlıyan'da yağmur duasına çıktılar.

15.05.2014 09:08  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurdun büyük bir bölümü Bahar yağmurlarından nasibini alırken, İç Anadolu Bölgesinde beklenen yağışların gelmemesinden dolayı, pancar ve hububat eken çiftçiler Boğazlıyan'da yağmur duasına çıktılar.

Yağmur duası öncesinde hatimler indirildi, salavatlar getirildi. Boğazlıyan Pazar alanında toplanan vatandaşlar, Boğazlıyan Müftüsü Mehmet Güler ve din görevlileri tarafından okunan Kur'an tilaveti, ilahiler kasideler, salavat ve tekbirler sonrasında Kur'an-ı Kerimdeki geçen 14 secde ayetleri birer birer okunarak her seferinde topluca secde yaptılar.

Müftü tarafından Hutbe okunarak topluca 2 rekat hacet namazı kılındıktan sonra duaya katılan tüm vatandaşlar dua sırasında elbiselerini ters giyip, eller, parmaklar yere doğru çevrili olarak tutmak suretiyle topluca dua ettiler. Çocuklar ve yörenin yaşlılarının da iştirak ettiği yağmur duası sonrasında tüm misafirlere yemek ikram edildi.

Yağmur duasının organizasyonu Boğazlıyan Belediyesi, Boğazlıyan Sulama Birliği, Boğazlıyan Ticaret Borsası, Müftülük ve Kayseri Şeker'in katkıları, Boğazlıyan ve Kayseri Bölgesinden çiftçilerin de yoğun katılımıyla yapıldı.

Boğazlıyan'da yapılan yağmur duasına 92 yaşındaki Boğazlıyan'da yaşayan emekli din görevlilerinden Mehmet Sungur da katılarak dua bölümüne katkı sağladı. Annelerinin kucağında, babaları yanında yağmur duasına iştirak eden çocuklar da yağmur duası esnasında hep birlikte Soma'daki madende hayatını kaybeden vatandaşlar için Allah'tan rahmet, ailelerine sabır için dualar ettiler.

Boğazlıyan Pazar alanında yapılan yağmur duasına; Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Müftü Mehmet Güler, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Boğazlıyan Ticaret Borsası Başkanı ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Harun Halıcı, Boğazlıyan Sulama Birliği Başkanı ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Avni Hokkaömeroğlu, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyelerinden Nigmetullah Sevim, Menderes Baran, Kayseri Şeker Genel Müdürü Levent Benli, AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Hamza Kaya, MHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Tuncer Bozyokuş, çok sayıda STK temsilcisi ile basın kuruluş temsilcileri tam kadro yağmur duasına iştirak ettiler. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boğazlıyan'da Yağmur Duası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement