Bolu'ya 250 Kişilik İş İstihdamı - Son Dakika
Kültür Sanat

Bolu'ya 250 Kişilik İş İstihdamı

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediyesi başta olmak üzere diğer ilçe belediyelerine toplamda 250 kişilik istihdam kazandırdıklarını söyledi.

10.05.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediyesi başta olmak üzere diğer ilçe belediyelerine toplamda 250 kişilik istihdam kazandırdıklarını söyledi. Milletvekili Ercoşkun yaptığı açıklamada, mali giderleri bakanlıktan karşılanacak projenin personel giderleri noktasında belediyelerin yükünü hafifletmenin yanı sıra Bolu'ya ayda ortalama 300 bin lira kazandıracağını söyledi.

Yerel yönetimlerin kalkınmasını sağlamak ve personel giderleri noktasında belediyelerin yükünü hafifletmek amacıyla geçtiğimiz günlerde Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldiğini anlatan Ercoşkun, Bakan Soylu'nun imzasıyla onaylanan proje sayesinde başta Bolu Belediyesinde olmak üzere diğer ilçe belediyelerine 250 kişilik istihdam kaynağı oluşturulduğunu belirtti.

Başta Bolu Belediyesi olmak üzere, diğer tüm ilçe ve belde belediyelerinin de yararlanabileceği bir istihdam paketine Bolu'nun sahip olduğunu aktaran Ercoşkun, şunları kaydetti:

"Belediyelerimiz yaz döneminde hayata geçirecekleri projeler için hazırlıklarını sürdürürken, Bolu'daki belediyelerimize katkı sağlamak istedik ve böyle bir girişime yöneldik. Bakanımızın onayının ardından önümüzdeki günlerde gerçekleşecek istihdamla Bolu ekonomisine ciddi manada bir kaynak aktarımı da sağlanmış olacak. Öyle ki, proje sayesinde Bolu ayda yaklaşık 300 bin lira kazanacak. Bu miktardaki bir kaynağın Bolu ekonomisine önemli bir girdi sağlayacağını öngörüyor, yerel kalkınmaya katkıda bulunacağımıza ve personel giderleri noktasında belediyelerimizin yükünü de önemli bir miktarda hafifletmiş olacağımızı düşünüyorum."

Ayrıca Ercoşkun, işe alınacak 250 kişinin İŞKUR aracılığıyla tespit edileceği için, iş başvurusunda bulunmak isteyenlerin başvurularını İŞKUR'a yapmaları gerektiğini hatırlattı.

Kontenjan sayısına denk bir başvurunun ortaya çıkması durumunda tüm başvuru yapanların işe alınacağını ifade eden Ercoşkun, başvuruların belirli kontenjanı aşması halinde ise işbaşı yapacakların eşitlik ilkesi gereği kura çekimi ile belirleneceğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bolu'ya 250 Kişilik İş İstihdamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement