CHP'de mutlak butlan kararının ardından siyasi hareketlilik sürüyor. İddiaya göre, partinin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, yarın gerçekleştirilecek CHP Grup Toplantısı'nda son kez Genel Başkan sıfatıyla konuşacak. Toplantının ardından ise CHP'den istifa etmesi bekleniyor. Kulis bilgilerine göre Özel'in, yeni partiye ilişkin en net mesajlarını da bu grup toplantısında vermesi öngörülüyor.
Grup toplantısının ardından Özgür Özel'in CHP il başkanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor. Çarşamba günü ise Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleriyle ayrı ayrı toplantılar yapılacağı belirtiliyor.
Bu görüşmelerin ardından Özel'in, kendisini destekleyen milletvekilleriyle kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştireceği konuşuluyor.
Kulislerde konuşulanlara göre yeni partinin kuruluşunda 93 milletvekili görev alacak. Bu isimlerden 80'inin Parti Meclisi ve MYK'da yer alacağı, Meclis Başkanvekili, grup başkanvekilleri, kâtip üyeler ve idare amirlerinin ise kalan 13 isim arasından belirleneceği ifade ediliyor.
Bazı milletvekillerinin ise yalnızca kurucu sıfatıyla yer alacağı, parti organlarında görev üstlenmeyeceği belirtiliyor.
Özel'e yakın isimler, kurulması planlanan partinin programının büyük ölçüde CHP'nin mevcut programıyla benzerlik taşıyacağını aktarıyor.
Yeni partinin genel merkezi için Turan Güneş Bulvarı'ndaki bir bina ile Gelecek Partisi'nin kuruluş sürecinde kullandığı bina arasında değerlendirme yapıldığı belirtiliyor. Üç kişilik milletvekili heyetinin binaları incelediği, tadilat süresi ve maliyet avantajı nedeniyle Gelecek Partisi'nin kullandığı binanın öne çıktığı ifade ediliyor.
Son Dakika › Özgür Özel › Bomba iddia: Özgür Özel yarın CHP'den istifa edecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (1)