Bosna'da 150 Yıldır Düzenlenen Kültür Şenliği - Son Dakika
Kültür Sanat

Bosna'da 150 Yıldır Düzenlenen Kültür Şenliği

Türkiye ve Endonezya'dan gelen halkoyunu ve müzik grupları, sergiledikleri performanslarla etkinliğe renk kattı

25.08.2013 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna yakınlarındaki Visoko şehrinde, yaklaşık 150 yıldır düzenli olarak organize edilen "Visoko Yazı Kültür ve Spor Günleri" etkinliği başladı.

Avrupa'nın ilk başörtülü belediye başkanı olan Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç'in ev sahipliğindeki etkinliğe, Visoko'nun kardeş belediyesi Ankara Altındağ Belediyesi ile Trabzon ve Mersin şehirlerinden gelen dans ekipleri, yöresel halkoyunları gösterileriyle programa renk kattı.

Programa katılan konuklar, Ankara ile özdeşleşen seymenlerin gösterisinin yanı sıra Türk halk müziği konseri ile Endonezya'dan gelen dans ve müzik gruplarının sergiledikleri performasları yakından izleme olanağı buldu.

Etkinliğe katılan Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İlişkiler Müdürü Cengiz Keskin, "aynı dilin konuşulmamasına rağmen aynı duyguların paylaşıldığı topraklarda bulunmaktan ve 150 yıllık geçmişi olan bu etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduklarını" söyledi.

Visoko Belediye Başkanı Babiç de AA muhabirine yaptığı açıklamada, genellikle temmuz ayında düzenlenen etkinliğin bu yıl ramazana denk gelmesi nedeniyle ağustos ayına ertelendiğini belirtti.

"Dost ve kardeş ülkeler" Türkiye ve Endonezya'dan gelen konukları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Babiç, "Endonezyalı konuklarımız, gecemizi geleneksel kıyafet, müzik ve danslarıyla neşelendirdi. Visoko'nun kardeş belediyesi olan Altındağ'dan katılan konuklarımız ise dans ve şarkılarla Türk kültürünü Boşnaklara tanıttı. Bunun yanı sıra, Visoko Anaokulu'nun öğrencileri de Boşnak kültürünü temsilen, halk oyunları gösterisi sergiledi" diye konuştu.

Babiç, 29 Ağustos'a kadar devam edecek etkinliğin amacının öncelikli olarak Bosna Hersek kültürünü tanıtmak ve aynı zamanda kardeş ülkelerin de kültürlerini tanımak olduğunu kaydetti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bosna'da 150 Yıldır Düzenlenen Kültür Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement