Böyle Kantinci Alkışlanır - Son Dakika
Güncel

Böyle Kantinci Alkışlanır

Böyle Kantinci Alkışlanır

Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesinin kantin işletmesi, Türkiye’de 67 bin devlet okulu içinde ISO 9001 ile ISO 22000 Kalite belgelerini kazanan ilkokul kantini ve yemekhane işletmesi oldu.

07.09.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesinin kantin işletmesi, Türkiye'de 67 bin devlet okulu içinde ISO 9001 ile ISO 22000 Kalite belgelerini kazanan ilkokul kantini ve yemekhane işletmesi oldu.

Kantin işletmecisi Hüseyin Gazi Ağca, Navıga Certification ISO 9001 Kalite Sistem Belgesi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistem Belgesi'ni kazanabilmenin kendilerini gururlandırdığını kaydederek, başarıda okul yönetiminin de büyük katkısı olduğunu söyledi. Ağca, her yıl yapılacak gözetim denetimlerine dikkat çekerek, "Zoru başardık ama işimiz bitmedi. Her yıl yapılacak denetimlerden de alnımızın akıyla çıkacağız" dedi.

"TÜRKİYE'DE İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Kalite belgesinin kendilerine ayrı bir sorumluluk yüklediğini belirten Hüseyin Gazi Ağca, "Süreç üç yıl önce başladı. Üç yıldır hammadde temininden öğrenci ve öğretmene servise, hijyen, personel ve kalite eğitimlerinden uygulamalara kadar bin 500'ün üzerinde dökümantasyon düzenledik, çalışmaları belgeledik. Bizim önceliğimiz öğrenci, öğretmen ve çalışanların memnuniyeti ile sağlığıdır. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek bu duyarlılığımızı belgelemiş olduk. İşletmemizde sertifikasız, gıda yönetmeliğine uygun olmayan hiçbir ürün kullanılmaz. Personelimiz eğitimli. Çalışanlarımız, İzmir Çıraklık Eğitim Merkezinin, İzmir Kantinciler Esnaf Odasının ve okul yönetiminin düzenlediği hizmet içi eğitim programlarını başarıyla tamamladı" diye konuştu.

Velilere de seslenen Ağca, şunları söyledi: "Kantin ve yemekhanemizde gönül rahatlığıyla her ürünü alabilir, yemeğinizi yiyebilirsiniz. Okul yönetimi kantin dışından öğrencilerin gıda ürünü almasını istemiyor ama burada velilere önemli iş düşüyor. Okul önlerinde, seyyar satılan, nerede ve nasıl üretildiği bilinmeyen gıda ürünleri çocukların sağılığını tehdit ediyor. Veliler buna dikkat etmeli."

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ile Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu da, Türkiye'de bir ilki başaran okul kantini ve yemekhanesini gezerek incelemelerde bulundu. İncelemede Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Ata Türkeli de hazır bulundu. Okul yönetiminin en büyük paydaşının kantin ve yemekhane olduğuna dikkat çeken Türkeli, "Öğrencilerimizin evlerinden sonra en önemli beslenme durağı okul kantinidir. Kantin işletmecileri ve çalışanları ile okul idaresi uyum ve işbirliği içinde çalışıyor. Bu çalışmanın temeli de okul yönetimiyle birlikte atıldı. İşin zor tarafı bundan sonra başlıyor çünkü her yıl kalite ve gıda güvenliği konularında denetimlerimiz olacak ama kantin ve yemekhanemize güveniyoruz. Kantinimiz öğrenci sağlığı konusunda Türkiye'ye örnek olacak kadar çok hassas" diye konuştu.

Karşıyaka'nın eğitimde çıtayı yükselttiğini belirten Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu da yakalanan başarıyı diğer okullara da yansıtmayı istediklerini söyledi. Kalite belgelerinin Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesine yakıştığını vurgulayan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise, okul idaresinin ve kantin işletmesinin verdikleri emeğin karşılığını aldıklarını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Böyle Kantinci Alkışlanır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement