Brezilya'da göstericilerin bastığı kongre binasında kontrol sağlandı, Devlet Başkanı Lula gözdağı verdi: Hesap verecekler - Son Dakika
Güncel

Brezilya'da göstericilerin bastığı kongre binasında kontrol sağlandı, Devlet Başkanı Lula gözdağı verdi: Hesap verecekler

Brezilya'da seçimleri kaybeden eski Devlet Başkanı Bolsonaro'nun destekçileri Ulusal Kongre binasını bastı. Binanın çatısına kadar çıkan göstericiler, orduya müdahale çağrısında bulunurken polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Binaya giren polis kontrolü sağladı, çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Brezilya Devlet Başkanı Lula, "Bunu yapanlar kanun önünde hesap verecek" dedi.

09.01.2023 02:02  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya'da 30 Ekim'de düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Luiz Inacio Lula da Silva'nın 1 Ocak'ta yemin etmesinin ardından eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun destekçileri başkent Brasilia'da yer alan Ulusal Kongre binasını bastı. Kongre binasını işgal etmeye kalkan göstericiler, polisle çatıştı.

Brezilya'da, göstericilerin bastığı Kongre ve Devlet Başkanlığında kontrol sağlandı

POLİS GÖZ YAŞARTICI GAZLA MÜDAHALE ETTİ

Seçim yenilgisini kabul etmeyen göstericiler, ellerinde Brezilya bayrakları ile Ulusal Kongre'nin içine girdi. Polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Brezilya'da, göstericilerin bastığı Kongre ve Devlet Başkanlığında kontrol sağlandı

KONTROL SAĞLANDI

Bolsonaro destekçileri bu binalardan çıkartılıp kontrol sağlandı. Ülkede Başkanlık Sarayı, Kongre ve Yüksek Mahkeme binalarını basan Bolsonaro destekçisi yüzlerce kişi, polisin yoğun gazlı müdahalesi sonucu binalardan çıkarıldı. Göstericileri söz konusu binaların dışına çıkartan güvenlik güçleri, buradaki kontrolü tamamen sağladı. Polisin yoğun güvenlik önlemi ve olaylara karışan göstericilerin gözaltına alınmasının ise sürdüğü belirtildi.

Brezilya'da, göstericilerin bastığı Kongre ve Devlet Başkanlığında kontrol sağlandı

"BOLSONARO VE DESTEKLEYENLERİN SORUMLULUĞUDUR"

Brezilya Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva; Başkanlık, Yüksek Mahkeme ve Kongre'yi işgal edenlerin teşvik edildiğini vurgulayıp, "Bunu yapanlar kanunun gücüyle cezalandırılacak. Henüz hükümeti kurarken pazar gününün sessizliğinden faydalandılar. Eski cumhurbaşkanının (Bolsonaro) birkaç konuşmasının buna yol açtığı biliniyor. Bu da onun ve onu destekleyen yanlılarının sorumluluğudur." ifadesini kullandı.

BOLSONARO, DESTEKÇİLERİNİ ELEŞTİRDİ

Brezilya'nın eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme'ye zorla giren destekçilerini eleştirdi. Twitter hesabından olaylara ilişkin açıklamada bulunan Bolsonaro, "Hukuk çerçevesinde barışçıl gösteriler demokrasinin bir parçasıdır. Ancak bugün olduğu gibi, 2013 ve 2017'de solun uyguladığı vandalizm ve kamu binalarına yönelik işgaller bu kuralın dışındadır." dedi.

Brezilya\'da göstericilerin bastığı kongre binasında kontrol sağlandı, Devlet Başkanı Lula gözdağı verdi: Hesap verecekler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brezilya'da göstericilerin bastığı kongre binasında kontrol sağlandı, Devlet Başkanı Lula gözdağı verdi: Hesap verecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement