Bü'de "15 Temmuz" Paneli - Son Dakika
Güncel

Bü'de "15 Temmuz" Paneli

Bingöl Üniversitesi (BÜ) Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) tarafından "15 Temmuz" paneli düzenlendi.

18.07.2017 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Üniversitesi (BÜ) Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) tarafından "15 Temmuz" paneli düzenlendi.

MYO Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özger, FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin klasik darbe şekillerine benzetildiğini söyledi.

15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu söyleyen Özger, şunları kaydetti:

"15 Temmuz bir darbe değildir, bir işgaldir. 15 Temmuz görüntü olarak darbeye benzetildi, yoksa tamamen bir işgal girişimidir. Asıl mesele ülkeyi işgal etmekti. Bu sürece gelinmesinde bir çok sebep var. Bana göre bu sebeplerden en önemlisi yeni bir Türkiye algısı meselesidir. Yeni Türkiye algısı oluşturulmak istendi. Eski Türkiye'de emir alan bir ülke vardı, istenildiği zaman darbe yapılıyordu. Ama yeni Türkiye'de kendi kararlarını kendi veren, emir almayan, emir veren bir Türkiye var. Kendi bölgesinde, kendi coğrafyasında söz sahibi olan bir Türkiye imajı ortaya çıktı. Problemlerden birisi buydu. Ayrıca bu yeni Türkiye içerisinde ekonomik sebepler vardı."

Panele, Bingöl Üniversitesi öğretim görevlileri İlhan Bingöl ile Mesud Öğmen de konuşmacı olarak katıldı.

Soru cevap şeklinde devam eden panele, Bingöl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Olgun, Rektör Prof. Dr. Hasan Çiftçi ve öğretim görevlileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bü'de '15 Temmuz' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement