Burdur 'Öğretmenler Ekonomik Sıkıntılarla Derse Girmemeli' - Son Dakika
Güncel

Burdur 'Öğretmenler Ekonomik Sıkıntılarla Derse Girmemeli'

Burdur \'Öğretmenler Ekonomik Sıkıntılarla Derse Girmemeli\'

'Öğretmenler ekonomik sıkıntılarla derse girmemeli' Türk Eğitim- Sen Burdur Şube Başkanı Orhan Akın, öğretmenlerin ekonomik sıkıntılarla derse girmemesi gerektiğini söyledi.

23.11.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Öğretmenler ekonomik sıkıntılarla derse girmemeli'

Türk Eğitim- Sen Burdur Şube Başkanı Orhan Akın, öğretmenlerin ekonomik sıkıntılarla derse girmemesi gerektiğini söyledi.

Türk Eğitim- Sen Burdur Şube Başkanı Orhan Akın, Öğretmenler Günü dolayısıyla genel merkez tarafından 21 bin 500 öğretmenle düzenlenen anketi değerlendirdi. Başkan Akın, anketin; öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının sosyo ekonomik durumlarını, eğitimde yaşanan sorunları ve öğretmenlerin ülke içerisinde yaşanan sorunlardan ne kadar etkilendiklerine dair bir çalışma olduğunu vurguladı.

Ankete katılanların yüzde 79.2'sinin son 5 yıl içinde bankadan bireysel, konut ya da taşıt kredisi kullandığını aktaran Akın, "Öğretmenlerimiz bu noktada bir ekonomik krizin içerisinde olduklarını ifade etmektedir. Yüzde 41 civarında ise borçlarını ödeyemiyor. Ankete katılanlardan yüzde 86.6'sı alım gücünün son 1 yıl içinde hızlı bir şekilde azaldığını belirtiyor. Birileri Türkiye'nin ekonomisinin iyiye gittiğini söylerken bu anket sonuçları onları yalanlamaktadır. Gıda harcamalarının son 1 yıla göre arttığını söyleyenlerin oranı yüzde 70.3. Öğretmenlerimiz fiyat araştırması yaparak alışveriş yapıyor. Ankete göre öğretmenlerimizin en büyük lüksü ise tatile gitmek" diye konuştu.

Öğretmenlerin yüzde 56.4'ünü eğitimde siyasi baskı gördüğünü ifade ettiğini anlatan Akın, "Bu uygulamalar eğitim yöneticilerinin atanmasında yaşanmıştır. Öğretmenlerimizin yüzde 86.4'ü öğretmenlik hastalığı dediğimiz ses kısılması, ayakta uzun süre durduğu için varis ve ayak şişmesi gibi hastalıklara yakalanıyor" dedi.

Öğretmenlerin sınıflarda şiddete maruz kaldığını ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda hiç bir çalışma yapmadığını savunan Akın, okullara güvenlik görevlisi gerektiğini kaydetti. Geçim sıkıntısı çekmeyen, şiddete maruz kalmayan, bankalarda kredi kuyruklarında beklemeyen öğretmenlere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Akın, "Çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz. Öğretmenlerimiz ekonomik sıkıntılarla derse girmemesi lazım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur 'Öğretmenler Ekonomik Sıkıntılarla Derse Girmemeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement