Burgan Bank, EBRD'nin Dış Ticaret Destek Programı'na katılıyor - Son Dakika
Güncel

Burgan Bank, EBRD'nin Dış Ticaret Destek Programı'na katılıyor

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), "Dış Ticaret Destek Programı" kapsamında Burgan Bank'a 25 milyon ABD Doları tutarında bir finansman sağladı.

09.02.2017 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EBRD dış ticaret için Burgan Bank'a 25 milyon Dolarlık finansman limiti sağlıyor

Dış ticareti desteklemek amaçlı programa dâhil olan Burgan Bank, Türkiye'de bu imkândan yararlanan beşinci banka oldu.

Bu program kapsamında, Burgan Bank dış ticaret işlemleri için uluslararası bankalar lehine EBRD garantisi düzenletme yetkisine sahip olurken EBRD'nin ticaret finansmanı konusunda ödüllü teknik iş birliği projelerinden de faydalanabilecek.

EBRD Türkiye Direktörü Jean-Patrick Marquet, "Burgan Bank'ın uluslararası ticareti destekleyerek ekonomik büyümeye katkı sağlayacak olan Dış Ticaret Destek Programı'na katılımından memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, konuya ilişkin; "Burgan Bank olarak güçlü sermayedarımızın da desteği ile dış ticaret alanında pek çok müşterimize hızlı ve yenilikçi hizmetler sunuyoruz. Dış Ticaret Destek Programı'na katılarak EBRD başta olmak üzere uluslararası alanlarda faaliyet gösteren kurumlarla ilişkilerimizi geliştirmek üzere önemli bir adım atmış olduk. Bu sayede dış ticaretteki payımızı artırmayı da amaçlıyoruz. Hali hazırda ticari ve kurumsal müşterilerimize sunduğumuz fonlama kaynaklarımıza bir yenisini eklemekten ve EBRD ile işbirliği gerçekleştirmekten ötürü çok mutluyuz. Bu ortaklık ile Türkiye'deki reel sektörü destekleyerek ülke ekonomisine ve kalkınmaya katkıda bulunacağız" dedi.

Tekfen Yatırım Bankası A.Ş. olarak 1989'da kurulan banka, Ocak 2013'te Kuveyt merkezli, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde finansal hizmetlerde öncü Burgan Bank Grup'un ana hissedar olması ile unvanını Burgan Bank Anonim Şirketi olarak değiştirmiştir.

Türkiye yatırımlarına 2009 yılında başlayan EBRD bugün, İstanbul, Ankara ve Gaziantep ofisleri ile hizmet vermektedir. Bugüne kadar altyapı, enerji, tarım ve tarım ticareti, sanayi ve finans alanlarındaki 200'den fazla projede, 9 milyar Euro'ya yakın yatırım gerçekleştirmiştir. Ayrıca bu girişimler için, diğer finansman kaynaklarından da yaklaşık 20 milyar Euro finansman desteği sağlamıştır. Bugün EBRD'nin Türkiye'deki yatırımlarının yaklaşık yüzde 98'i özel sektör alanındadır.

EBRD'nin 1999 yılında başlattığı Dış Ticaret Destek Programı, yine EBRD'nin yatırımlarının bulunduğu ülkelere ve bu ülkelerin birbirleri arasındaki dış ticareti destekleme amacına yöneliktir. EBRD, bu program vasıtasıyla, uluslararası teyit bankalarına garantiler sağladığı gibi, yine yerel ihracatçılara, ithalatçılara ve distribütörlere kullandırılmak üzere, seçilen bankalara ve faktoring kuruluşlarına da kısa vadeli finansman imkânı sunar. Dış Ticaret Destek Programı çerçevesinde, EBRD'nin yatırım yaptığı ve kendilerine toplamda 1,5 milyar Euro'dan fazla kredi limiti sağladığı 27 ülkede 100'den fazla banka ve dünya genelinde de 800'den fazla teyit bankası yer almaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Burgan Bank, EBRD'nin Dış Ticaret Destek Programı'na katılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement