Burhaniye'de Tarımsal Arazilerin Satışı Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Tarımsal Arazilerin Satışı Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Burhaniye\'de Tarımsal Arazilerin Satışı Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Arazi Edindirme Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

12.03.2015 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Arazi Edindirme Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya, ilçe de faaliyet gösteren emlak ofislerinin yöneticileri katıldı.

Ticaret Odası Salonu'nda yapılan toplantı da, 5403 Sayılı Kanunun bazı maddelerinde değişiklik yapan "6537 Sayılı Kanun" ve "Tarım Arazilerinin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik" hükümleri ile tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali gibi konulardaki yeni düzenlemeler anlatıldı.. Bu konuda ilgilileri ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile yapılan toplantıya, İl Müdürlüğü Arazi Edindirme Şube Müdürü Ahmet Çankaya, İlçe Müdürü Erdal Aldağ, İl Müdürlüğünden konu uzmanı Ziraat Mühendisleri Kutfettin Deper, Mustafa Karaduman, Mehmet Mandacı ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli eğitimci olarak katıldı. Eğitime, Burhaniye Tapu Sicil Müdürü Aydın Doğan,, Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, Harita Mühendisleri, Emlak Ofisleri, tarımsal arazi sahipleri gibi ilgililer de iştirak etti. Eğitimde, tarım arazilerinin devri, miras yolu ile intikali, tarım arazilerinin değerlemesi, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü, ekonomik bütünlüğe ilişkin hükümler ve ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esaslar gibi konular anlatıldı. Arazilerin miras yolu ile veya satış/hibe/takas vb yollarla devredilmesinde izlenecek yollar, karşılaşılabilecek sorunlar ve çözüm önerileri konularında bilgilendirme yapılırken, konu ile ilgili sorular da cevaplandırıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Tarımsal Arazilerin Satışı Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement