Burhaniye'de Zeytinyağının Kalitesini Artırma Koşulları Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Zeytinyağının Kalitesini Artırma Koşulları Belirlendi

Burhaniye\'de Zeytinyağının Kalitesini Artırma Koşulları Belirlendi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, “Zeytinyağı Kalitesini Arttırılmasına Yönelik Koşullar” konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

17.02.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, "Zeytinyağı Kalitesini Arttırılmasına Yönelik Koşullar" konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Kaymakam Osman Yenidoğan'ın başkanlığında oluşturulan, çalışma grubunun hazırladığı 20 maddelik sonuç bildirgesini Kaymakam Yenidoğan okurken, olumsuz şartlara rağmen çok kaliteli zeytinyağlarının elde edildiğini anlattı.

Burhaniye Ticaret Odası Salonu'nda yapılan toplantıya, Belediye başkanı Necdet Uysal, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, Tarım İlçe Müdürü Erdal Aldağ, Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Yahya Ağacık ile sektör temsilcileri katıldı. Hazırlanan sonuç bildirgesini okuyan kaymakam Osman Yenidoğan, zeytin hasadından, işlenmesine ve depolanmasına kadar tüm şartların iyileştirilmesin istedi. Olumsuz şartlar rağmen çok kaliteli zeytinyağlarının elde edildiğini anlatan Kaymakam Osman Yenidoğan," Tarım İlçe Müdürlüğümüz çiftçilerimizi bilinçlendirmek için toplantılar düzenlemektedir. Zeytinyağlarını mutlaka krom tanklarda depolamalıyız. Zeytinyağında kaliteyi artırmak için 15 kişilik bir çalışma komitesi oluşturduk. İlçemizdeki zeytinyağı sektörü sıkıntı içindedir. Zeytinin bakım ve budanması konusunda sıkıntılar var. Bütün fabrikaları gezdik. Zeytinyağını saklama şartları iyi değil. Bütün bu olumsuzluklara rağmen 3 dizyemlik yağlar elde edilmektedir. Demek ki şartlar daha iyi olsa kalite ne kadar artacak. Burhaniye zeytinyağı coğrafi işaret almalı. Pazarlarda ve yol kenarlarında markasız zeytinyağı satılmasının önüne geçilmeli. Zeytinliklerdeki sıra araları yeni fidanlarla doldurulmalı. Hasat zamanı planlaması yapılarak fabrikalardaki yığılmanın önüne geçilmeli. Makineli hasat teşvik edilmeli. Hasat elamanı bulmakta sıkıntı çekiliyor. Hasat için profesyonel ekipler oluşturulmalı. Zeytine hor davranılıyor. Yoksa, dizyemlik zeytinyağı oranımız çok aratacak. Fabrikalarda görev yapan operatörlerin kurslardan geçirilmesi gerekmektedir. Bunun için kaymakamlık kararı alacağız. Ben zeytinyağına meraklı bir kaymakamım. Zeytin kutsal bir üründür. Gereken önem verilmeli" dedi. Belediye başkanı Necdet Uysal, yol güzergahında zeytinyağı satış noktaları oluşturmak için çalışma yaptıklarını söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Zeytinyağının Kalitesini Artırma Koşulları Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement