Bursa'da Nevruz Kutlamalarında Yabancıların Mehter İlgisi - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Nevruz Kutlamalarında Yabancıların Mehter İlgisi

BURSA'da Arap turistler ile Uludağ Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı öğrenciler, nevruz kutlamalarına katılan mehter takımına yoğun ilgi gösterdi.

21.03.2017 16:41

BURSA'da Arap turistler ile Uludağ Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı öğrenciler, nevruz kutlamalarına katılan mehter takımına yoğun ilgi gösterdi. Mehter takımıyla fotoğraf çektiren yabancılar, çalınan parçaları da dikkatle dinledi. Baharın gelişini simgeleyen nevruz kutlamaları Bursa'da Atatürk Anıtı önünde başladı. Resmi program başlamadan önce Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı parçalarını çaldı. Mehter takımının geleneksel kıyafetlerini gören ve çaldığı parçaları duyan Arap turistler ile Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencileri, mehter takımıyla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Suudi Arabistan'dan geldikleri öğrenilen turistler ile Fas, Tunus, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Bosna Hersek gibi ülkelerden gelen öğrenciler, mehter takımıyla aynı kareye girmek için selfie yaptılar.

Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile etkinliklere Kent Meydanı'nda devam edildi. Burada konuşan Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "Gerek toplumsal hayatta gerçekleştirdiği derinliği, gerekse milli kültürümüzdeki yeri bakımından çok ayrı ve önemli bir anlam teşkil eden nevruza ulaşmış bulunuyoruz. Türk milletinin ergenekon dan çıkışının ve baharın gelişini simgeleyen nevruz farklı toplumsal mesajlar içeren bir değerimizdir " dedi. Kutlamalar, mehter takımının konseri, kılıç kalkan ekibinin gösterisi, yakılan ateşten atlama ve demir dövülmesi ile sona erdi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Nevruz Kutlamalarında Yabancıların Mehter İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement