Bursluluk sınavı cevap anahtarı 2019 yayınlandı mı? İOKBS sonuçları ne zaman belli olacak? - Son Dakika
Eğitim

Bursluluk sınavı cevap anahtarı 2019 yayınlandı mı? İOKBS sonuçları ne zaman belli olacak?

Bursluluk sınavı cevap anahtarı 2019 yayınlandı mı? İOKBS sonuçları ne zaman belli olacak?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 2019 yılında 2 Haziran tarihinde yapıldı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik yapılan sınav sonrasında öğrencilerin bursluluk sınavı cevap anahtarı bekleyişi devam ediyor. MEB, bursluluk sınavı soru ve cevaplarını yayınlandı mı? İOKBS sonuçları ne zaman belli olacak?

10.06.2019 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEB tarafından bu senenin bursluluk sınavı, 2 Haziran 2019 Pazar günü yapıldı. Sınavdan sonra öğrenciler, başarılı olup olmadıklarını ölçebilmek için soru ve cevaplarının yayınlanmasını beklemeye başladılar. Peki MEB, bursluluk sınavı cevap anahtarını yayınladı mı? 2019 İOKBS bursluluk sınavı sonuçları ne zaman belli olacak? Detaylar haberimizde.

BURSLULUK SINAVI SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

2 Haziran Pazar günü yapılan bursluluk sınavı yani 2019-İOKBS soru ve cevapları henüz yayınlanmadı. MEB tarafından bir tarih verilmeyen bursluluk sınavı soru ve cevapları, meb.gov.tr üzerinden yayınlanacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

İOKBS sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde "Sınav Sonuç Belgesi"ni elektronik ortamdan alıp onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

BURSLULUK ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacaktır.

SINAV İTİRAZI NASIL YAPILIR?

a. Sorulara, cbURSevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar; soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM'ye yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda veya yazılı olarak yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir. Yazılı yapılan itirazlarda, ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen adayların başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

c. 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

e. İtirazların cevaplanmasındaki süre için ÖDSGM'ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Son Dakika Eğitim Bursluluk sınavı cevap anahtarı 2019 yayınlandı mı? İOKBS sonuçları ne zaman belli olacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement