"Büyük Adımlar Projesi" - Milli motosikletçi Sofuoğlu - - Son Dakika
Spor

"Büyük Adımlar Projesi" - Milli motosikletçi Sofuoğlu -

"Büyük Adımlar Projesi" - Milli motosikletçi Sofuoğlu -

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Moto GP'de yarışmak yetenek istemiyor sadece büyük sponsorluklar istiyor.

12.12.2013 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Moto GP'de yarışmak yetenek istemiyor sadece büyük sponsorluklar istiyor. Şu ana kadar öyle bir sponsorluk teklifi gelmedi" dedi.

Sofuoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Büyük Adımlar Projesi" kapsamında düzenlenen resim sergisinin açılışını yaptı. Sofuoğlu, daha sonra Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Hayallerin Tecrübeyle Buluşması" konulu panele katılarak, motosiklet sporuyla nasıl tanıştığını anlattı.

Lise öğrencilerinin katıldığı panelde konuşan Sofuoğlu, motosiklet geleneğine sahip bir aileden geldiğini belirterek, bu spora ağabeylerinin desteğiyle lise ikinci sınıfta başladığını söyledi.

Dünya Supersport Şampiyonası'nda üç kez birinci olan mili motosikletçi, ilerleyen dönemlerde iki ağabeyini de kaybettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti.

"Bizi ağabeylerimizin vefatları çok etkiledi. Dünya şampiyonu olmak istiyordum. Bahattin ağebeyim karşıdan karşıya geçerken araç çarpmasıyla hayatını kaybetti. Sinan ağebeyim ise yarışlarda vefat etti. Herkes motorsporlarını bırakmamı istedi ancak babam destek oldu. Çok büyük sıkıntılar atlatarak dünya şampiyonası seviyesine ulaşmıştım. Ecel geldi mi her yerde geliyor. Bu yüzden motosiklet sporuna devam ettim. Amaç çok büyüktü ve geri dönme gibi bir niyetim hiç yoktu."

Sofuoğlu, gençlerden lise çağında kendilerine yol çizmelerini isteyerek, "Ne yapmaları gerektiğini belirlemeliler. Benim hayalim lisedeyken Avrupa'ya gidip motosiklet sporunda başarılı olmaktı. Bir yerlere gelmek için çok şeyler vermek gerekiyor. Vazgeçmemek bir numarlı şart. Gönülden bu işi çok istiyordum. Çok vazgeçmenin kıyısından döndüm ama mücadeleyi bırakmadım ve dünya şampiyonluğuna ulaştım" diye konuştu.

"Neden Moto Gp'de yarış mıyorsun" sorusuyla çok sık karşılaştığını dile getiren Sofuoğu, şunları kaydetti:

"Moto GP'de yarışmak yetenek istemiyor sadece büyük sponsorluklar istiyor. Şu ana kadar böyle bir sponsorluk teklifi gelmedi. Bundan sonra da böyle bir beklentim yok. Motorsporları Türkiye'de futbol gibi olsaydı Moto GP'de yarışırdım çünkü futbolda sponsor çok. En büyük destekçim Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Motosiklet Federasyonu."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Büyük Adımlar Projesi' - Milli motosikletçi Sofuoğlu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement