Büyük Türk ve Rus Ortaklığı! - Son Dakika
Teknoloji

Büyük Türk ve Rus Ortaklığı!

Büyük Türk ve Rus Ortaklığı!

Türkiye ile Rusya savunma savunma sistemi üzerine büyük bir anlaşma imzaladı.

23.07.2017 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile Rusya savunma savunma sistemi üzerine büyük bir anlaşma imzaladı. Savunma konusunda oldukça önemli bir anlaşmaya imza atan Türkiye ve Rusya oldukça çok konuşulacak.

Türkiye, Rusya ile S400 savunma sistemi için anlaştı!

Savunma sistem konusunda Rusya ile önemli bir anlaşmaya varan ülkemiz, 2.5 milyar dolarlık bir harcama yaparak bu füze savunma sistemlerine sahip olacak.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin Haziran ayından yapmış olduğu basın açıklamasında, Moskova'nın Türkiye için savunma sistemleri üretebileceğini önceden belirtmişti.

Şimdi ise anlaşmaya varan iki taraf, bu savunma sistemleri için önemli bir ortaklığa imza atacak. Türkiye, ABD, Almanya ve Hollanda'nın (tüm NATO üyeleri) 2015 yılı sonunda Türkiye'nin güneyindeki Patriot-füze dağıtımlarını izin vermemesi sonucu, kendi savunma sistemimizi kendimiz yapmamız adına, Moskova ile böyle bir anlaşmaya gerek duyulduğunun da altı çizildi.

Büyük Türk ve Rus Ortaklığı!

Yapılan anlaşma hakkında taraflar henüz resmi bir basın açıklamasında bulunmadı. Ancak ilerleyen zaman içerisinde yapılan bu ortaklığım tüm dünyaya duyurulması kesin gözüyle bakılıyor.

S400 füze savunma sistemi nedir?

S400 füze savunma sisteminden kısaca bahsedecek olursak, bu savunma sistemi 250 mil uzaklıktaki insanlı ve insansız hava araçlarını tespit edebiliyor ve her hangi uzaktan gelebilecek tehlikeleri hızlı bir şekilde önleyebilme yeteneği ile oldukça başarılı bir savunma sistemi olduğunu söyleyebiliriz.

Füze savunma sistemlerini Ege kıyılarına ve Ermeni sınırına yerleştirmeyi planlayan hükümetimiz, çevremizdeki kaos ortamının iyice artmasından dolayı böyle bir savunma sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Büyük Türk ve Rus Ortaklığı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement