Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

Büyük Zafer\'in 91. Yıl Dönümü

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Ecdadı unutmayacağız, soyumuzu inkar etmeyeceğiz, kökümüzle iftihar etmeye devam edeceğiz"

30.08.2013 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Ecdadı unutmayacağız, soyumuzu inkar etmeyeceğiz, kökümüzle iftihar etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kılıç, Büyük Zafer'in 91. yıl dönümünde Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepe'de düzenlenen "Gençlik Şühedanın İzinde Dumlupınar'dan Zafertepe'ye" adlı programda yaptığı konuşmada, geçen yüzyılı bilmeyen nesillerle gelecek yüzyılı inşa etmenin mümkün olmadığını söyledi.

"Diyor ki birileri, Malazgirt'te ne işiniz var? Yazık diyorum ben, bunu diyenlere yazık" ifadelerini kullanan Kılıç, şunları kaydetti:

"Eğer 1071'de Malazgirt Zaferi olmasaydı, 1453 olmayacaktı, 1915'te Çanakkale'de orduların yaşadığı en büyük zafer kazanılamayacaktı. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkılamayacaktı. 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi Ankara'da açılamayacak, 30 Ağustos 1922'de burada, bu meydanda kahraman ecdadımızın mübarek kanlarıyla toprak sulanamayacak, 9 Eylül 1922'de düşman İzmir'den denize süpürüleyemeyecek, 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti özgür bir vatan olarak inşa edilemeyecekti. Sevgili gençler, soruyorum size. 'Köksüz bir millet olur mu? Tarihsiz bir millet olur mu? Mazisiz bir gençlik olur mu?' Olmaz. Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kazandığı ne varsa, hepsini bu ülkenin gençlerine armağan etti."

Kılıç, gençlere bugünü unutmamalarını tavsiye ederek, "Ecdadı unutmayacağız, soyumuzu inkar etmeyeceğiz, kökümüzle iftihar etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında ifade ettiği gibi, Türk ordusunun, 2 bin 222 yıllık tarihi olduğunu dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

" Osmanlı, Selçuklu, Göktürk ordusu, Türk ordusudur. Alparslan'ın Malazgirt'teki ordusu da hiç tereddüt yok ki, o da Türk ordusudur. O tarih bizim tarihimiz, hepimizin tarihidir. Bu ülke bizim ülkemiz, hepimizin ülkesidir. Bu bayrak bizim bayrağımız, hepimizin bayrağıdır."

Kılıç, gençlere hitaben sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz sizi savaşa değil, sonsuz bir barışın inşasına davet ediyoruz. Biz sizi kavgaya değil, sonsuz bir sevgi toplumunun inşasına davet ediyoruz ama sevgili gençler, barışı inşa edebilmek için savaşı bilmek lazımdır. Bizim arzumuz, sevgi toplumudur. Bizim arzumuz, kimsenin bir diğerinin annesinden duyduğu ilk ninninin diline aldırış etmeksizin, onu kucaklamasıdır, sarıp sarmalamasıdır. Bugün birbirimizi sarıp sarmalamalıyız. Aramıza fitne tohumları ekmek isteyenler olabilir, onlara fırsat vermeyeceğiz. Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenler olabilir, onlara fırsat vermeyeceğiz. Kardeş kavgasından medet umanlar olabilir, onlara asla ama asla fırsat vermeyeceğiz."

Kılıç, öte yandan, konuşmalar sırasındaki sağanak üzerine, "10 binlerce genç kardeşim, bu çadırların, ağaçların altında ıslananlar, inanıyorum ki sizlerin dün geceden beri okuduğunuz Fatiha'lar, İhlas'lar, Felak ve Nas'lar şu an adeta şehitlerimizin gözyaşı olarak üzerimize yağıyor. Allah kabul etsin. Bugün sıradan bir gün değildir diye düşünüyorum. Ağustos ayının 30'unda Kütahya'da, Afyonkarahisar'da, Dumlupınar'da, Zafertepe'de yağmur yağdığı pek vaki değildir. Bugün sizin üzerinize yağmur yağıyor. Bugün sizinle birlikte şühedanın üzerine yağmur yağıyor. Adeta cennet damlacıkları bir kere daha toprakla buluşuyor" diye konuştu.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da Büyük Zafer'in 91. yıl dönümünde ülkenin dört bir yanından törene katılan gençlerin manevi havayı teneffüs ettiğini vurgulayarak, Bakan Kılıç'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Öte yandan Yılmaz, Kütahya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ile tören birliklerini denetleyip, halkın bayramını kutlayan Kılıç, program sonunda 7. Büyük Zafer Koşusu'nda dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını verdi.

Bu arada, kutlama etkinlikleri kapsamında Zafertepe Müzesi'nde hazırlanan "Atatürk, Milli Mücadele ve Kütahya" konulu fotoğraf ile "Tarihi silahlar" sergilerinin açılışı, Bakan Kılıç tarafından yapıldı.

Program, geçit töreninin ardından Serdar Tuncer'in sunduğu şiir dinletisi ve Ertuğrul Erkişi'nin verdiği konserle sona erdi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement