Büyükşehir Belediye Meclisi'nde "Yangından Mal Kaçırma" Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde "Yangından Mal Kaçırma" Gerginliği

Büyükşehir Belediye Meclisi\'nde "Yangından Mal Kaçırma" Gerginliği

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Seyfettin Turhan, belediyeye ait olan İmar İnşaat'ın sattığı 104 dönüm araziyi gündeme getirerek “Giderayak neyin satışı? Yangından mal mı kaçırılıyor?

10.03.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Seyfettin Turhan, belediyeye ait olan İmar İnşaat'ın sattığı 104 dönüm araziyi gündeme getirerek "Giderayak neyin satışı? Yangından mal mı kaçırılıyor? Bunlar hiçbir zaman etik değil" ifadelerini kullandı. Kendisinden sonra söz alan Mustafa Tuncel ile sözlü tartışmaya giren Turhan, Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın "Kürsüden böyle konuşamazsın" sözü üzerine, "Atın o zaman beni dışarı başkanım. Beni tenkit edemez" karşılığını verdi.

Görevinin son haftasına giren Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, haftanın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda söz alan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Ömer Seyfettin Turhan, meclis üyelerinin görevdeki son haftası olması nedeniyle veda konuşması yaparak konuşmasına başladı. İmar İnşaat'ın 12 Mart günü 4 arsa satışı yapacağını ve bunun 10 gün içinde yönetim kurulunca onaylanarak teslim edeceğine dikkat çeken Turhan, İmar İnşaat'ın merkez Çukurova ilçesine bağlı Karahan Köyü'nde 104 dönüm arsa sattığını kaydetti. Turhan, şu ifadeleri kullandı:

"Şirket sermayesi 57 trilyon 600 milyar. Satışa hazır 52 adet konut var. Bunların değeri 19 trilyon. Yüzde 65'i de tamamlanmış 67 adet konutu var. Biz yeni proje yapacağız, şehir merkezine cazibeli konut yapacağız. Ey arkadaşlar bunu 20 günde mi yapacağız? Bunu yeni gelen yönetimin karar vermesini sağlamamız lazım. Giderayak neyin satışı? Yangından mal mı kaçırılıyor? Bu satış durdurulmalı ve hiç etik değil. Şuandan itibaren 17 gün içerisinde bu satışın değişik anlaşmalara, anlaşılmalara meyil vereceği kanaatindeyim."

Turhan'dan sonra söz alan MHP'li meclis üyesi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuncel ise "Yangından mal kaçırmak" tabirine tepki göstererek "Belediye'nin atıl duran arsası varsa değerlendirir, hizmete aktarır. Bunun o günü bugünü yoktur. Ee 3 aydır 4 aydır 'Bu mecliste karar almayalım, yeni meclise bırakalım alınacak kararları' diyen arkadaşlara da biz burada görevde olduğumuz son güne kadar üstümüze düşen vazifeleri yapmak mecburiyetindeyiz dememe rağmen, bu arkadaşımız bu konuşmaları dinlememiş demek ki" dedi. Bu sırada Turhan, divan kürsüsünden "Bunları dinledim sayın Mustafa Bey. Söz hakkı alıp cevap vereceğim" diye konuştu. Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise " Söz hakkın yok. Kürsüden konuşamazsın. Kürsüde ben varım ben söz veririm" ifadesini kullandı. Tartışmanın hararetlenmesi üzerine Turhan, "Biz de belediye başkanlığı yaptık bu memlekette. 23 yaşından bu yana siyaset yapıyorum. Adana'da kimin ne olduğunu bilirim. Yangından mal mı kaçırılıyor derken doğru konuşuyorum. Etik mi 17 gün arası içerisinde Mustafa abi?" diye karşılık verdi. Araya giren Aldırmaz, "Onun cevabını ben vereceğim sana. Yapmış olabilirsin, kürsüden böyle konuşamazsın" şeklinde müdahale etti. Sesini yükselten Turhan, "Atın o zaman beni dışarı başkanım. Beni tenkit edemez. Ederse cevap hakkı doğar" şeklinde rest çekti. Zihni Aldırmaz'ın karşılık vermemesi atmosferi biraz olsun yumuşatırken Mustafa Tuncel sert sözlerle tartışmayı noktaladı: "Belediyeciliği çok iyi biliyor olabilirsin. Ama sen benim yaşadığım hayatı da yaşamadın tecrübeyi de edinmedin. Senin yaşın kadar da ben politika yaptım. Biz burada meclis olarak son güne kadar üzerimize düşen görevi yapacağız. Ben doğruya doğru, eğriye eğri demeyi her zaman kendime prensip edinmiş bir insanım. 3-4 aydır yan kuruluşlar, bizim yanımızda çalışan sekreter kızlar bile doğru düzgün maaş alamıyorlar. Daha yeni 1-2 maaş aldılar. Elbette ki varsa İmar İnşaat'ın oradaki arsasının kime ne faydası var? Satılır, borçlar ödenir, gelecek yönetime de bir iyilik olur. "

İmar İnşaat'ın artık Sofulu Çöplüğü'nden arsa alıp orayı kalkındırmak ya da Karahan'da konut yapmak gibi projelerden yorulduğunu ifade eden Zihni Aldırmaz ise şunları söyledi:

"Bundan sonraki dönemde gelecek arkadaşlarımızın meclis üyelerinin ve belediye başkanının yapacağı stratejilere göre planlamalarını geliştirirler, ama biz kendi dönemlerimizde birilerinin tahmin ettiği gibi şunu şuna sat bunu buna sat, öyle bir şey olmadı, olmaz da. Arkadaşlarımız hem yetkilidir hem sorumludur." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'Yangından Mal Kaçırma' Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement