Çakırbeyli Köyünde Vatandaşlara 'Sağlıklı Yaşam' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Çakırbeyli Köyünde Vatandaşlara 'Sağlıklı Yaşam' Konferansı

Çakırbeyli Köyünde Vatandaşlara \'Sağlıklı Yaşam\' Konferansı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Tarafından Düzenlenen Konferans ile Koçarlı İlçesi'ne Bağlı Çakırbeyli Köylüleri Sigaranın Zararları Konusunda Bilgilendirildi. Bir Süre Önce Halk Oylaması ile Kamuya Açık Kapalı Alanlarda Sigara İçilmesinin Yasaklandığı Köyde Sigara İçenler Sigaranın Zararları Hakkında Bilgilendirildi.

15.11.2007 17:56

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından düzenlenen konferans ile Koçarlı İlçesi'ne bağlı Çakırbeyli Köylüleri sigaranın zararları konusunda bilgilendirildi. Bir süre önce halk oylaması ile kamuya açık kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasaklandığı köyde sigara içenler sigaranın zararları hakkında bilgilendirildi.

Köy meydanında düzenlenen konferansa Aydın Valisi Mustafa Malay, ADÜ rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişoğlu, ADÜ öğretim üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda köylü katıldı.

Konferansın açılışında konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, insan sağlığının yitirilmesinde sigarayı 'an tehlikeli ajan' diye tarif ederek, ülkemizde sigaraya harcanan paranın yıllık 18 milyon dolar olduğunu söyledi.

Aydın İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Aydın, Prof. ADÜ halk Sağlığı Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Erdal Beşer, ve ADÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Polatlı'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta sigaranın zararları tüm ayrıntıları ile anlatıldı. Konuşmacılardan Polatlı, özellikle akciğer kanserine neden olan sigaranın bir nefeslik dumanında bile insanların sağlığından çok ciddi kayıplar olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi aynı zamanda Merhum Başbakan Adnan Menderes'in Köyü olan Çakırbeyli'de 2 yıl önce ihtiyar heyetinin kararı ve halk oylamasında çoğunluğun 'evet' oyu ile kamuya ait kapalı alanlarda sigara içilmesi yasaklanmıştı. Köy Muhtarı Mehmet Demir, bu uygulama sayesinde köyde sigara içen bir çok kişinin sigarayı bıraktığını belirterek hedeflerinin yüzde yüz başarıya ulaşmak olduğunu söyledi.

(İK)

15.11.2007 17:42 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çakırbeyli Köyünde Vatandaşlara 'Sağlıklı Yaşam' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement