Çaldıklarını Bankada Saklamışlar - Son Dakika
Güncel

Çaldıklarını Bankada Saklamışlar

Polisteki işlemlerinin ardından 5'i emniyetten 2'si mahkemeden serbest bırakılan şüphelilerin 4'ü tutuklandı.

16.11.2013 12:29  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polis hukuk müşaviri ve noter huzurunda, çalıntı malzemelerin saklandığı kilitli olan banka kiralık kasasını tornavidayla açtı.

Şüphelilerin yakalanması, banka kasasının açılması ve evlerde yapılan aramalar polis kamerasına yansıdı.

Anadolu yakasında bulunan bir aileye mensup kişilerin, gündüz vakti kapı kilitlerini kırarak hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Bunun üzerine Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, söz konusu aileye mensup kişiler teknik ve fiziki takibe alındı.

Takip edilen şüphelilerin, İstanbul'un 12 ilçesinin yanı sıra Ankara, Bursa ve Kocaeli'nde 30 evden hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Kimlik ve adresleri de saptanan bu kişilere yönelik olarak, 4 gün önce Anadolu yakasında bulunan 8 ilçedeki 34 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, şebekenin lideri olduğu ileri sürülen H. H.Y.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Evlerde yapılan aramalarda, 10 lüks saat, yüklü miktarda altın, inci ve pırlanta, barkodu sökülmemiş 5 bin lira değerinde bir çanta, 2 silah ve 100 mermi ele geçirildi.

ÇALDIKLARINI KİRALIK BANKA KASASINDA SAKLAMIŞLAR

Soruşturma sırasında şüphelilerin, çaldığı değerli eşyaların büyük bölümünü bankalarda kiraladıkları 3 ayrı özel kasada sakladıkları belirlendi. Mahkemeden alınan kararın ardından, hukuk müşaviri ve noterin bulunduğu sırada, kilitli banka kasaları tornavidayla açıldı. Açılan kasalarda piyasa değeri 30 bin ile 90 bin dolar arasında değişen 14 marka saat, özel tasarlanmış inci kolye ve çok sayıda ziynet eşyası bulundu. Şüphelilerin yakalanması, banka kasasının açılması ve evlerde yapılan aramalar polis kamerasına yansıdı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan şüphelilerden 5'i emniyetten serbest bırakılırken 6'sı adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 6 şüpheliden, H.H.Y'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi

CHP İL BAŞKANI SALICI'NIN EVİNE GİRENLER DE AYNI AİLEDEN

Öte yandan, CHP il Başkanı CHP İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı'nın evine girdikleri iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 2 kişinin de, bu operasyonda gözaltına alınan kişilerle aynı aileden oldukları ortaya çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çaldıklarını Bankada Saklamışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement