Çaldıran'da Prof. Dr. İskender Pala Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'da Prof. Dr. İskender Pala Söyleşisi

Van'da Çaldıran Kaymakamlığının düzenlediği Okul Gelişim Programı kapsamında organize edilen söyleşiye, yazar Prof.Dr.İskender Pala katıldı.

30.03.2012 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da Çaldıran Kaymakamlığının düzenlediği Okul Gelişim Programı kapsamında organize edilen söyleşiye, yazar Prof. Dr. İskender Pala katıldı.

Programdan önce Çaldıran Kaymakamlığını ziyaret eden Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi yazar İskender Pala, burada kısa bir konuşma yaptı. Bir yeri tanımak için mutlaka oraya gidip görmek ve halkla kaynaşmak gerektiğinin altını çizen, insanların birbirlerine bakarken kaşları çatmak yerine, gülümsemeleri gerektiğini vurgulayan Pala, "Ancak o zaman diyalog ve barış ortamına sağlam bir zemin hazırlanabilir" dedi.

Buradan Zahide-Mehmet Salih Tamince Lisesi spor salonuna geçen Prof. Dr. Pala, öğrencilerden ve halktan büyük ilgi gördü.

Söyleşide madde ve mana arasındaki ilişki ve farklar üzerinde duran Prof. Dr. Pala, kitabından alıntılarla konuyu pekiştirmeye çalıştı.

Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Pala'ya Vali Yardımcısı Atalay Uslu, Kaymakam İbrahim Dündar ve Belediye Başkan Yardımcısı Ferzende Avcı tarafından plaket verildi.

Programa Van Vali Yardımcısı Atalay Uslu, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Çaldıran Belediye Başkan Yardımcısı Ferzende Avcı, eski Şanlıurfa Milletvekili Faruk Bayrak, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'da Prof. Dr. İskender Pala Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement